Головна Новини Політика внутрішня політика Кабмін пропонує ввести штрафи до 8500 тисяч гривень за порушення самоізоляції під час карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін пропонує ввести штрафи до 8500 тисяч гривень за порушення самоізоляції під час карантину

Сьогодні Кабмін схвалив законопроект, який передбачає адміністративне покарання за порушення карантину

23 грудня 2020, 17:50
Поділіться публікацією:

Незадовго до повного локдауну, який в Україні збираються вводити вже з 8 по 24 січня наступного року, в Кабінеті Міністрів запропонували трохи посилити покарання за невиконання належних норм в цей період. Тобто, штрафувати недобросовісних громадян, які має намір порушуватимуть режим обов'язкової самоізоляції в період карантину.

Кабмін пропонує ввести штрафи до 8500 тисяч гривень за порушення самоізоляції під час карантину

ФОТО: З відкритих джерел

Так, проєктом закону до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню COVID-19, викликаної вірусом SARS - CoV -2 було запропоновано ввести адміністративну відповідальність за порушення норм самоізоляції. У проєкті запропоновано доповнити статтю під номером 44 третьою частиною.

Дані зміни означали б, що порушення норм самоізоляції та обсервації вели б за собою накладення штрафу в розмірі від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів людини. Таким чином, порушники платили б за це від 3400 гривень до 8500 гривень. Сьогодні, 23 грудня, під час засідання Кабінет Міністрів схвалив даний проєкт.

До слова, що в листопаді поточного року Верховна Рада прийняла закон про адміністративні правопорушення частиною 2 статті 44, яка передбачає накладення штрафу на відсутності захисної маски в громадських закладах або ж у місцях скупчення людей і громадському транспорті. Однак там сума штрафу доходить максимум до 255 гривень.

Кабмін пропонує ввести штрафи до 8500 тисяч гривень за порушення самоізоляції під час карантину - фото 2

Нагадаємо, що раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, що ВООЗ просить посилити карантин в Європі через нового штаму коронавірусу під назвою назва "VUI 202012/01", а також про те, скільки за даними дослідження триває імунітет до коронавірус у перехворілих їм людей.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини