Головна Новини Політика внутрішня політика Кабмін дозволив автошколам навчати майбутніх водіїв онлайн
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін дозволив автошколам навчати майбутніх водіїв онлайн

Акредитований заклад має поінформувати найближчий територіальний сервіс МВС, що планує вчити онлайн

16 вересня 2021, 06:30
Поділіться публікацією:

У середу, 15 вересня, Кабінет міністрів підтримав постанову, що дозволяє дистанційно проводити теоретичну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв.

Кабмін дозволив автошколам навчати майбутніх водіїв онлайн

Школа (фото з відкритих джерел)

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду.

У пояснювальній записці до постанови йдеться, що для надання знань з правил дорожнього руху немає географічних кордонів, тому дистанційне навчання "сприятиме створенню умов, необхідних для досягнення нового сучасного освіти, а також отримання можливості безперервного підвищення кваліфікації та професійної компетентності водіїв".

Акредитований заклад має поінформувати найближчий територіальний сервіс МВС, що планує вчити онлайн, коли реєструє список групи в єдиному державному реєстрі МВС.

Після цього автошкола може почати дистанційне навчання через онлайн-лекції та онлайн-тестування для груп слухачів більш ніж на 10 і осіб, що навчаються в індивідуальному порядку.

Зазначається, що до результатів дистанційної підготовки зараховується онлайн-присутність осіб на таких лекціях. Крім того, водійське посвідчення доставляти поштою або кур'єром.

Нагадаємо, зрідка українські водії скаржаться на те, що їх водійське посвідчення не відображається в додатку "Дія". Однак у Головному сервісі центру Міністерства внутрішніх справ заявляють, що цю проблему легко виправити. Ймовірно, щоб "Дія" показувала водійські документи, необхідно пройти верифікацію в кабінеті водія і відправити файл із зображенням обох сторін потрібного документа в уповноважену інстанцію МВС. Робиться це у такий спосіб: — необхідно пройти авторизацію в кабінеті водія, заповнивши всі поля з потрібними особистими даними; — завантажити файл із зображенням двох сторін документа в форматі .jpg; — відправити електронну заяву в сервіс-центр МВС для подальшого розгляду. Після того, як адміністратор обробить запит і не знайде невідповідностей, документи повинні відображатися в Електронному кабінеті водія в додатку "Дія".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини