Головна Новини Політика внутрішня політика Із початку року на Київщині залучено 10,8 млрд грн капітальних інвестицій – Володін
commentss НОВИНИ Всі новини

Із початку року на Київщині залучено 10,8 млрд грн капітальних інвестицій – Володін

Володін розповів, що інвестиційна привабливість Київщини підвищується

29 вересня 2020, 12:18
Поділіться публікацією:

На Київщині наразі реалізуються дев’ять інвестиційних проєктів. Про це розповів голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін у ході брифінгу, де йшлося про перші 100 днів роботи на посаді очільника області.

Із початку року на Київщині залучено 10,8 млрд грн капітальних інвестицій – Володін

"Можу з упевненістю констатувати, що Київщина зберігає свої міцні позиції за багатьма напрямками та вдало виконує цільові програми, незважаючи на пандемію коронавірусу", – сказав Володін.

Зокрема, підвищується інвестиційна привабливість регіону. Так, із початку року було залучено 10,8 млрд грн капітальних інвестицій. Наразі активно реалізовуються три інвестиційні проєкти з будівництва: завод "Костал" в Бориспільскому районі на 900 робочих місць (39 млн євро інвестицій), складський комплекс FM Logistic у Бориспільському районі (15 млн євро інвестиції на першу чергу) і завод з виробництва крохмалю на 330 робочих місць (100 млн доларів інвестицій). Також в активній фазі знаходяться ще шість інвестиційних проєктів. Зокрема розширення логістично-промислового комплексу в с. Калинівка Васильківського району, будівництво логістично-промислового парку у с. Колонщина Макарівського району та будівництво складського комплексу в Обухівському та Васильківському районах. Ще Володін заявив про перспективу створення аерокластеру.

Тим часом, в області продовжують боротися з поширенням коронавірусу. Як розповів глава ОДА, за кошти обласного бюджету закупили 26 апаратів ШВЛ середнього класу, три пересувні рентген-діагностичних комплекси та три системи ПЛР-тестування.

"Апаратів ШВЛ є більш, ніж достатньо. Завантажені для хворих на COVID-19 близько 10 щоденно, а решта – використовується для інших пацієнтів", — зауважив Володін.

Окрім цього, удесятеро збільшили кількість точок доступу кисню, перепрофілювали для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 11 закладів охорони здоров’я, де розташовані 1085 інфекційних ліжок.

Зазначимо, що рівень готовності програми "Велике будівництво" в області складає 77%. Йдеться про будівництво садочків, шкіл, стадіонів і приймалень в опорних лікарнях. Володін зазначив, що в строки вкладаються.

Нагадаємо, експерт розповів, чим Україна відлякує інвесторів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини