Головна Новини Політика внутрішня політика Історик: вісім років тому Україна прокинулася в іншій реальності
commentss НОВИНИ Всі новини

Історик: вісім років тому Україна прокинулася в іншій реальності

Історик Віктор Таран вважає, що досі точно не встановлено, чому Віктор Янукович наважився силою розігнати протестувальників.

30 листопада 2021, 09:00
Поділіться публікацією:

Те, що сталося 8 років тому, поділило історію країни на "до" та "після". Показово кривий розгін Євромайдану і цинічне побиття студентів і молоді, які вже залишали Майдан, сколихнуло країну. Вранці Україна вибухнула протестами. Так почалася Революція Гідності. Як передає видання "Коментарі", про це у Facebook пише український історик, політичний експерт Віктор Таран.

Історик: вісім років тому Україна прокинулася в іншій реальності

Розгін Євромайдану. Фото: з відкритих джерел

"Неодноразово прокручував події тієї ночі. Чесно, досі не розумію – навіщо Янукович дав команду на силовий розгін Майдану? Адже об'єктивно маємо визнати – такої потреби не було. Оргкомітет звернув акцію напередодні увечері, учасники розходилися по домівках, чіткого плану, що далі ніхто не мав. Усі були стомлені, емоційно спустошені та дезорганізовані. А дехто навіть пересварений між собою. Переконаний – якби не було силового розгону, тижневий протест так званого Євромайдану закінчився, не розпочавшись... Тоді навіщо?", – запитує Віктор Таран.

Він додає, зараз існує кілька версій, чому Янукович дав команду "фас". Віктор Таран зазначає, що йому особисто з кожним роком все ближче стає версія, яку можна охарактеризувати одним словом "принизити". Саме так Янукович хотів принизити та помститися учасникам Євромайдану. Публічно "опустити", щоби злякалися і більше не намагалися повстати.

"Впринципі — публічне побиття і приниження — типова фішка для бандюків 90-их. Але як показали наступні події Янукович прорахувався — залякати українців не вдалось... Занадто сильне у нас поняття честі, гідності, відчуття власної свободи та тяга до волі... Саме тому відбулась Революція Гідності... І саме тому спокійно дивлюсь на спроби влади узурпувати владу... Українці цього не допустять... Благо позитивний досвід і потенціал "ставити на місце владу" є", – зазначив історик.

Читайте також на порталі "Коментарі" – суд заарештував майно, пов’язане з міністром МВС часів Євромайдану.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Алекс

1 грудня 2021, 10:25

Учитывая издец до которого мы докатились -вывод- недодавил.


Новини