Головна Новини Політика внутрішня політика Інвестиції в Україні: які законопроекти планує прийняти Рада
commentss НОВИНИ Всі новини

Інвестиції в Україні: які законопроекти планує прийняти Рада

Український парламент прийме ряд рішень щодо поліпшення інвестиційного клімату в країні

27 травня 2021, 18:15
Поділіться публікацією:

На наступному пленарному тижні депутати Верховної Ради планують голосувати за низку законопроектів про захист прав інвесторів в Україні. Про це під час форуму UkraineInvest Talks у Дніпрі розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає кореспондент "Коментарів".

Інвестиції в Україні: які законопроекти планує прийняти Рада

Верховна Рада України. Фото з відкритих джерел

"Питання №1 — це судова справедливість, судова реформа. Ми маємо на порядку денному наступного тижня важливі питання щодо реформування судів в Україні.
Судова реформа — це тривалий процес, тому ми ще плануємо прийняти додаткові закони, які вже захищають права інвесторів. Насамперед це зміни до закону про банкрутство", — сказав Арахамія.

Через недосконалість закону про банкрутство деякі інвестори мають неприємні взаємини зі своїми контрагентами і не можуть досчгти праведливості у судах, зазначив нардеп.

"Ще один дуже важливий законопроект, "больова точка" для так званих "голова" проектів — це підключення до мереж. У нас вже є у планах законопроектів на цей тиждень голосування за законопроект про безплатне підключення до мереж усіх цих нових проектів і бізнесів", — розповів депутат.

Арахамія нагадав, що законопроект про інвест-нянь в Україні вже прийняли, проте деякі підзаконні акти ще готуються. Але вже зараз інвестори можуть підписати контракти з урядом і отримати від держави супровід і пільги.

"Ми також будемо голосувати у другому читанні за законопроект про віртуальну офшорну зону для IТ-шників - "Дія.Сіті", яка створить кращий податковий режим у Європі з точки зору розвитку ІТ. Крім пільг податкових, є питання застосування англійського права, опціонів для співробітників", — повідомив політик.

Парламент також працює над створенням вільної економічної зони на контрольованих територіях Донецької та Луганської областей і над реформою Державної архітектурно-будівельної інспекції, додав Арахамія.

Раніше очільник уряду Денис Шмигаль повідомив, що більше 15 компаній загальним кейсом понад 1 млрд доларів хочуть отримати інвестиційний  супровід в Україні. Прем'єр також розповів про розвиток фондового ринку .

Нагадаємо, головою Наглядової ради UkraineInvest призначили керівника фракції "Слуга народу" Давида Арахамію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини