Головна Новини Політика внутрішня політика Ігор Соловей: "Смешко може скласти серйозну конкуренцію Кличку на виборах мера Києва"
commentss НОВИНИ Всі новини

Ігор Соловей: "Смешко може скласти серйозну конкуренцію Кличку на виборах мера Києва"

На думку аналітика, перемога Смешко на виборах мера Києва - перший крок до президентства

13 липня 2020, 21:30 comments1759
Поділіться публікацією:

Ігор Соловей: "Смешко може скласти серйозну конкуренцію Кличку на виборах мера Києва"

Ексклюзивною інформацією про нових учасників на київських виборах поділився на своїй сторінці у "фейсбуці" аналітик Агентства міжнародних досліджень Ігор Соловей. Він вважає, що Ігор Смешко може скласти Віталію Кличку куди більш серйозну конкуренцію, ніж будь-який з кандидатів від влади.

Аналітик заявив, що взяти участь у місцевих виборах вирішив Ігор Смешко зі своєю політсилою – партією "Сила і Честь" (СіЧ). Таке рішення було прийнято в четвер, дев'ятого липня, на закритому засіданні політради. На ньому оновили склад, позбавившись від "зрадників" на парламентських виборах.

Список партії "СіЧ" у Київраду очолить сам Ігор Смешко. Публічно про це ще не анонсувалася. Ігор Соловей вважає, що бажання Ігоря Смєшка брати участь у виборчій кампанії не обмежиться Київрадою – він також буде балотуватися на посаду мера Києва. І такий конкурент буде сильніше, "ніж будь-який з кандидатів від влади типу тищенок-дубинских", на думку аналітика.

Ігор Соловей також поділився думкою, навіщо Ігор Смешко хоче стати мером Києва і що очікувати киянам у разі його обрання.

Аналітик вважає, що похід в мери для Ігоря Смєшка – це проміжний етап перед майбутніми президентськими виборами. "Він шукає можливість показати людям на практиці, що таке "сильна рука", сильна влада. Тому якщо Він переможе, то в першу чергу кине всі сили на боротьбу з корупцією і злодійством у Києві, – написав Ігор Соловей. – Заради іміджу та підготовки до президентських виборів він постарається бути дуже хорошим мером".

Ігор Соловей провів паралель з польським сценарієм, де у нинішнього президента Анжея Дуди ледь не виграв чинний мер Варшави Рафал Тшасковский. Тому аналітик вважає очевидним, що мерство для Смєшка – найкращий спосіб дістатися до президентства.

Аналітик підсумував, що загострення пристрастей на місцевих виборах в Україні буде неабияким, порівняємо за своїм рівнем з парламентськими.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що екс-регіонал Михайло Добкін також буде балотуватися на посаду мера Києва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини