Головна Новини Політика внутрішня політика Хто винен у можливому зриві опалювального сезону у столиці – яку гру веде Кличко
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто винен у можливому зриві опалювального сезону у столиці – яку гру веде Кличко

Опалювальний сезон у Києві щороку на межі зриву і тут питання до мера Кличка – а що він та його команда зробили, щоб така ситуація не повторювалася знову і знову

4 жовтня 2023, 10:55
Поділіться публікацією:

Невдовзі має стартувати новий опалювальний сезон. Тим часом мер Києва Віталій Кличко приголомшив заявою про те, що опалювальний сезон у столиці під загрозою зриву. Чому тільки зараз ми чуємо від мера такі зізнання? Яких помилок припустилася київська влада напередодні нового опалювального сезону? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Хто винен у можливому зриві опалювального сезону у столиці – яку гру веде Кличко

Віталій Кличко. Фото: з відкритих джерел

Мер повинен звітувати про те, що зроблено для того, щоб зриву опалювального сезону не сталося

Голова Союзу споживачів комунальних послуг, голова комітету ЖКГ, благоустрою, екології та охорони довкілля Громадської Ради при КМДА Олег Попенко поділився такою думкою:

"Заяви Кличка про те, що опалювальний сезон у Києві під загрозою зриву – далеко не перші такого роду. Подібні ми чуємо від київської влади регулярно, останніх років 6-7. І це пов'язано не з тим, що місто недоотримує гроші – різницю тарифів від вартості газу та собівартості, яку нібито хтось обіцяв місцевому бюджету. Це більше політична претензія, ніж щось, що зриває опалювальний сезон. Насправді він щороку на межі зриву. І тут питання до мера Кличка – а що він та його команда зробили, щоб така ситуація не повторювалася знову і знову? Скільки грошей виділили на заміну труб теплотрас? А у Києві близько 800 км таких труб потребують негайного капітального ремонту. Вони настільки зношені, що їх треба міняти. Такі дані були опубліковані ще 2020 року".

З того часу, зазначає експерт, поміняли близько 100 км. І він задається логічним питанням – чому не міняють труби, а міняють бруківку, бордюри, роблять якісь мости, що потім падають?

"Отже, тут більше питань до Віталія Володимировича, ніж до центральної влади, на яку він намагається навісити всі проблеми, – упевнений Олег Попенко. – Наголошую – щороку ми маємо проблеми із підключенням до тепла житлових багатоквартирних будинків. Так, позаторік у Дарницькому районі п'ять багатоквартирних будинків підключилися до опалення лише 30 грудня! А минулого року цілий квартал все в тому ж Дарницькому районі (18 будинків) отримав тепло лише наприкінці листопада – на початку грудня. У Києві проблеми з організацією початку опалювального сезону, взагалі з опалювальним сезоном, стали, на жаль, скоріше практикою, ніж винятком. І особисто я вважаю, що київська влада має не заявляти про те, що опалювальний сезон вкотре під загрозою зриву, а звітувати про те, що зроблено для того, щоб цього не сталося".

Кличку вигідно показувати, що центральна влада – погана, а він увесь – такий молодець

Засновник соціологічної компанії Active Group, політичний експерт Андрій Єрьоменко розмірковує так:

"Зважаючи на те, як пояснює ситуацію Кличко, справа не в тому, що труби не готові чи ще якісь суто комунальні проблеми. А в тому, що центральна влада нібито не зробила платіж, компенсацію тарифів. Все це вирішується одним платежем, якщо гроші є. Технічно просте питання у межах законодавства. По суті, відбувається традиційне перетягування канату між місцевою та центральною владою за гроші та повноваження. І завжди це найбільш гостро проглядається саме у Києві. Особливо якщо враховувати, що мер має політичні амбіції. Причому Кличко претендує на те, щоби бути політиком національного рівня. А з огляду на його опозиційність до чинної влади, йому вигідно показувати, що вона – погана, а він увесь – такий молодець. Все стандартно: ми створюємо проблему, мужньо вирішуємо її. Суто політтехнологічна історія".

І ситуація, що зараз спливла, з грошима, необхідними для якісної підготовки до опалювального сезону, цілком може саме з цієї опери, вважає експерт. Розповіли про якусь проблему, звинуватили в ній інших. І – у шоколаді за будь-якого розкладу.

"Варіант перший – платежі проходять, і тоді Кличко розповідає про свою чергову перемогу та успіх. Варіант другий – платежі затримуються, і столична влада починає говорити щось на кшталт "а ми попереджали, а це все – центральна влада". Війна – війною, а політичні процеси в Україні продовжуються. І Кличко, схоже, вже дбає про позитивний для себе результат на виборах, коли б і куди б вони не відбулися", – констатує Андрій Єрьоменко.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чи слабшає європейська підтримка України – як реагувати на те, що відбувається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

4 жовтня 2023, 10:19

Это жидовское чмо в Киеве три моста "сделал" на большевике мало того что смету в процессе увеличил в два раза, так на мост в первый день начал разваливаться, столбы попадали. На открытии стеклянного моста это одноклеточное чмо начало прыгать и лопнули стекла плюс косо установлены были перила. Дегтяревский мост у этого барана устал не успев открыться! И за всем этим видны жидовские уши клячка! Я молчу про подольский мост который строят более 30 лет и на котором украдено более 100млн грн и всем пох!

ККК

4 жовтня 2023, 10:13

Жидовский пидорас кличко и виноват в срыве отопительного сезона! Этот вороватый выблядок все время разворовывает казну города! Вместо того чтоб асфальт ложить там где его годами не ложили и дороги фактически нет. Он кладет асфальт каждый год в тех местах где дорога изначально хорошая. Снимая верхний слой и не трогая подложку по факту, а по смете меняет типа с подложкой! На этой жидовской гниде клейма негде ставить. Вздернуть бы этого пидораса на воротах мэрии!


Новини