Головна Новини Політика внутрішня політика Хто і чому запропонував розмежувати законом поняття «російський» і «руський»
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто і чому запропонував розмежувати законом поняття «російський» і «руський»

На думку Олексія Арестовича, українці повинні визнати російську мову однією з історичних у нашій державі

12 серпня 2021, 11:03
Поділіться публікацією:

Закон повинен розділити поняття "російський" і "руський" на території України. За словами позаштатного радника керівника Офісу президента (ОП), спікера вітчизняної делегації в ТКГ з питань Донбасу Олексія Арестовича, це допоможе владнати багато конфліктних питань. Інформацію повідомляє "Україна 24".

Хто і чому запропонував розмежувати законом поняття «російський» і «руський»

Як пояснив чиновник, поняття "російської мови" і "російської культури" щільно переплетені з українською державою. Саме тому характеристики "російський" і "руський" повинні бути офіційно розмежовані, щоб нікого не плутати.

"До речі, вона [російська мова - ред.] виникла в Україні, це наша історична мова — так само як і українська", — підкреслив у своєму виступі Олексій Арестович.

Крім іншого, чиновник згадав про те, що не підтримує мовний закон, який захищає українську мову, в тому варіанті, в якому документ існує зараз.

Не залишив осторонь Арестович і висловлювання омбудсмена Тараса Кременя про пропозицію покинути Україну всім, кому не подобається державна мова або закон, який регулює її використання.

На думку Олексія Арестовича, Кремінь був на емоціях, коли запропонував "збирати речі" усім противникам документа. Нашим же політикам, переконаний радник голови ОП, пора припинити культурну війну всередині країни.

"Моя політика проста: українській мові — підтримку, іншим - свободу вільного спілкування, вільного використання", — сказав Арестович, нагадавши, що останнє гарантовано положеннями Конституції.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому трансляція російських фільмів може стати справжнім ударом для української нацбезпеки. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, які норми мовного закону набрали чинності з липня 2021 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини