Головна Новини Політика внутрішня політика Харківський чиновник розповів, як місто діятиме у разі російського вторгнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Харківський чиновник розповів, як місто діятиме у разі російського вторгнення

План дій озвучив харківський політик Олег Синегубов

22 лютого 2022, 16:24 comments1048
Поділіться публікацією:

21 лютого журналіст The Guardian Шон Уокер взяв інтерв’ю в Олега Синегубова, губернатора Українського муніципалітету Харкова.  Розмова відбулася в обладміністрації в центрі міста.

Харківський чиновник розповів, як місто діятиме у разі російського вторгнення

Харків - фото з відкритих джерел

Харків – це місто з населенням майже 1,5 мільйона людей, переважно російськомовних, і знаходиться прямо на кордоні з Росією.

Журналіст запитав Синегубова, які плани у Харкова на випадок російського вторгнення.

Синегубов повідомив, що при перших ознаках "аномальної" активності на кордоні його викличуть в офіс і почнеться операція з попередження громадян про напад Росії.

Синегубов сказав: "Є чіткий план дій. Для початку будуть попереджувальні сигнали для всіх громадян. Будуть анонси по телебаченню, радіо та інтернету, повідомлення на мобільні телефони, звучатимуть сирени, патрульні та пожежні машини проїдуть містом із гучномовцями, щоб говорити людям, що їм робити".

Він додав, що на військових об’єктах та інших стратегічних місцях будуть вжиті спеціальні заходи, а також буде докладено особливих зусиль для евакуації людей з таких місць, як, наприклад, школи.

За його словами, точний план – чи буде наказ людям знайти найближче бомбосховище, чи буде розпочата евакуація – залежатиме від виду вторгнення.

Якщо це артилерійська атака, то зрозуміло, що всі мають йти в бомбосховища, якщо це повномасштабне вторгнення, то ми вже в зоні військових дій і буде евакуація.

"Сподіваюся, що нам не доведеться втілювати цей план у життя", – сказав чиновник, додавши, що в місцевому парламенті був звичайний тиждень роботи, включно з розглядом річного бюджету в четвер.

Як повідомляли раніше "Коментарі", мер Львова розповів, як місто готується до навали біженців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини