Головна Новини Політика внутрішня політика Харків кулуарно можуть віддати під повний контроль ОПЗЖ, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Харків кулуарно можуть віддати під повний контроль ОПЗЖ, - ЗМІ

Крім того, журналісти зазначають, що харківських підприємців можуть обкласти податками з усіх боків

12 жовтня 2021, 17:42
Поділіться публікацією:

Хто б не переміг на дострокових виборах мера Харкова, місто шляхом кулуарних ігор може виявитися під контролем місцевої угруповання ОПЗЖ, через що в стратегічному плані Офіс президента програє. Про це йдеться в статті "Ділки кулуарного фронту. Як Харків хочуть" злити "під вплив ОПЗЖ", опублікованій на сайті Delo .

Харків кулуарно можуть віддати під повний контроль ОПЗЖ, - ЗМІ

ОПЗЖ - фото з відкритих джерел

Як зазначає видання, після смерті Геннадія Кернеса Харківська міськрада стала майданчиком для кулуарних домовленостей.

"У ОПЗЖ є бажання отримати контроль над Харковом, а з недавніх пір відкрилися і великі можливості для цього", — йдеться в статті.

Якщо раніше, як пишуть журналісти, "першу скрипку" в Харкові нібито грали екс-глава МВС Арсен Аваков і олігарх Павло Фукс, то зараз їх вплив зведено до мінімуму, що відкриває дорогу до влади харківській ОПЗЖ.

"Фронтменом" цих процесів, зазначають автори статті, нібито виступає "тіньовий" лідер міської фракції ОПЗЖ Андрій Спаський.

"Спаський став відкрито зустрічатися в готелях і ресторанах з представниками великих компаній і міськими підрядниками. Він обіцяє перемоги на тендерах і пропонує сприяти під час землевідведення. Діяльність Спаського стала настільки помітною, що привернула до себе увагу правоохоронців. Справа дійшла до того, що навіть Офіс президента вирішив придивитися і втрутитися і розібратися, хто є хто. і, можливо, ОП вирішив піти на угоду з ОПЗЖ щодо Харкова ", — наголошується в публікації.

За інформацією видання, конструкція, яку пропонує ОПЗЖ, може виглядати наступним чином:

"Якщо мером стає Ігор Терехов, то він і так нібито повністю лояльний і керований зі своїми обумовленими портфелями і квотами. При цьому велика частина влади може дістатися ОПЗЖ, яка нібито і так реально керує всіма процесами з розподілу грошей, підрядів, регулювання будівельного ринку і іншими схемами. А, якщо мером стає Михайло Добкін, якого ОПЗЖ в останній момент вирішила підтримати офіційно, то для неї ситуація в реалізації цих же планів ще більш спрощується ".

Автори статті зазначають, що харківському підприємницькому середовищу не позаздриш, оскільки "бізнес, ймовірно, обкладуть податками з усіх боків".

Але, йдеться в статті, "ще більше не позаздриш ОП і партії" Слуга народу ". ОПЗЖ не тільки може підпорядкувати бізнес регіону, а й надати істотний тиск на електорат. І, використовуючи ті ж фінансові ресурси, які можна" взяти "у міста , ОПЗЖ буде грати в регіоні роль фаворита на майбутніх президентських і парламентських виборах. І вже ОП доведеться рахуватися зі стратегією і інтересами цього гравця ".

"Схоже, що в ОП це розуміють, тому що всі процеси лежать на поверхні і їх наслідки не складно спрогнозувати. Значить, ОП може віддати регіон на користь ОПЗЖ від безвиході, оскільки зараз у центральної влади і партії" Слуга народу "в Харкові немає ні впливового депутатського корпусу, ні помітного лідера і координатора процесів, що, до речі, підтверджується відсутністю кандидата від СН на виборах мера Харкова. Або ми можемо мати справу зі змовою з метою спільного контролю над Харковом. Однак наслідки для провладної партії та її особистого рейтингу можуть бути сумні ", — підсумували автори статті.

Нагадаємо, дострокові вибори харківського міського голови відбудуться 31 жовтня 2021 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини