Головна Новини Політика внутрішня політика Гордон розповів, яку головну мету переслідує влада, просуваючи деолігархічний закон
commentss НОВИНИ Всі новини

Гордон розповів, яку головну мету переслідує влада, просуваючи деолігархічний закон

Дмитро Гордон впевнений, влада хоче відібрати у олігархів засоби масової інформації

22 вересня 2021, 08:20
Поділіться публікацією:

Сама ініціатива прийняття деолігархічного закону неправильна. У нас є Конституція, Антимонопольний комітет. Все це здатне олігархів змусити жити за законами. Як інформує видання "Коментарі", таку думку в ефірі телеканалу "Україна 24" висловив відомий журналіст і бізнесмен Дмитро Гордон.

Гордон розповів, яку головну мету переслідує влада, просуваючи деолігархічний закон

Дмитро Гордон Фото: interesnyefakty.org

Він зазначив, найбільш підтримувана будь-яким населенням будь-якої небагатої країни історія звучить так: "давайте у багатих заберемо, щоб не було багатих!". Такий підхід, звичайно ж, є великою помилкою, адже мало б не бути бідних. Багаті повинні бути, тому що багаті — це інвестиції, це робочі місця, це задіяність людей в процесі. Відповідно, це високі зарплати для населення.

"Моя думка — вся ця історія з прийняттям закону про деолігархізацію зводиться до одного — влада не збирається чіпати олігархів. Влада збирається, по-перше, попіаритися на цьому, мовляв дивіться ми розгорнули боротьбу з олігархами, а, по-друге, і це теж дуже важливий момент, просто хочуть відібрати в олігархів засоби масової інформації", — зазначив Дмитро Гордон.

Він додав, коли у різних олігархів є ЗМІ, то це владі не подобається, адже ці ЗМІ критикують владу. Гордон називає ситуацію в Росії дуже наочною. Там також, коли Путін прийшов до влади, то першим ділом позбавив олігархів ЗМІ і в підсумку в Росії є лише одна точка зору. Всі телеканали знаходяться у власності держави, а нефедеральние ЗМІ проводять все одно одну державну лінію. Журналіст підкреслив, якщо ми до такої свободи слова прагнемо, то потрібно забрати в олігархів телеканали в результаті закону про деолігархізації.

"Якщо хтось із простих людей думає, що в наслідок прийняття закону про деолігархізації олігархи постраждають, то це велика помилка. Я абсолютно впевнений, що олігархи вже зробили все для того, щоб не постраждати. Я думаю, що у них все в порядку ", — зазначив Гордон.

Читайте також — Гордон не прийшов на суд за позовом Порошенко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

22 вересня 2021, 09:02

Гордон, конечно, молодец. Только никто не озвучивает, что есть олигархи и Олигархи. Кто-то видел в зеленом списке олигархов Ахметова? Перечисляют некоторых, Медведчука с удовольствием туда запишут. А вот самый настоящий хозяин, у которого в руках не только сми, бабки, и энергетика. Яйца бубочки у него в левой руке, а горло в правой. Поэтому зеленая деолигархизация - это просто война олигархов руками власти.


Новини