Головна Новини Політика внутрішня політика Головною перевагою закону про обіг землі те, що він з'явився легально - Тарасов
commentss НОВИНИ Всі новини

Головною перевагою закону про обіг землі те, що він з'явився легально - Тарасов

Ціна буде формуватися ринком, проте не може бути менше нормативно-грошової оцінки земельної ділянки

3 червня 2021, 04:51
Поділіться публікацією:

Головною перевагою Закону про обіг земель сільськогосподарського призначення є те, що нарешті ринок легально відкривається з 1 липня цього року і, відповідно, купити, або продати землю можна буде офіційно, а не через сірі схеми, придумані в обхід мораторію. Про це заявив народний депутат України IX скликання. Член політичної партії "Слуга народу" Олег Тарасов в інтерв'ю "Коментарі-Україна".

Головною перевагою закону про обіг землі те, що він з'явився легально - Тарасов

Олег Тарасов (фото з відкритих джерел)

"Ціна буде формуватися ринком, проте не може бути менше нормативно-грошової оцінки земельної ділянки. Щодо ймовірного заволодіння олігархами земельними ділянками, через підставних осіб для отримання більшої кількості гектарів допустимих державою (тобто в обхід обмеження, встановленого на рівні 100 га землі для одного громадянина України), то в Законі прописані запобіжні заходи, а саме — не допускається придбання права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення за оплатними договорами в разі відсутності у набувача права власності документів, що підтверджують джерела походження коштів або інших активів, за рахунок яких купується таке право", — сказав Тарасов.

За його словами, не тільки потрібно буде знайти відповідних людей, які б погодилися на таку підозрілу справу, але і потрібно, щоб вони підтвердили наявність легальних засобів для покупки 100 га землі.

"При цьому розрахунок відбувається виключно в безготівковій формі. За референдуму, то в Законі йдеться виключно про необхідність проведення референдуму з питання допуску іноземців до ринку землі шляхом дозволу володіння ними українськими юридичними особами, у власності яких перебувають, або ж будуть перебувати землі сільськогосподарського призначення", — додав він.

Нагадаємо, прискорена підготовка до запуску ринку землі тільки грає на користь особам, прагнуть заволодіти чужою землею незаконним способом. Щорічно під час посіву та жнив частота запитів і дзвінків з проблеми земельного рейдерства стрімко зростає. Експерт з державного управління, голова Всеукраїнського Об'єднання Власників Землі Роман Головін вважає, що головні рейдери української землі — це орендарі.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини