Головна Новини Політика внутрішня політика Глава НБУ подав у відставку
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава НБУ подав у відставку

Яків Смолій розповів про те, чому вирішив написати заяву про відставку

1 липня 2020, 21:35 comments1849
Поділіться публікацією:

Глава Національного банку України (НБУ) Яків Смолій сьогодні подав президенту Володимиру Зеленському заяву про відставку. Про це керівник Нацбанку повідомив на своїй сторінці в Twitter. Також про це повідомила прес-служба регулятора.

Глава НБУ подав у відставку

Керівник НБУ заявив, що причиною такого рішення стала неможливість виконувати обов'язок голови Нацбанку у зв'язку з систематичним політичним тиском.

"Це застереження від подальших спроб підірвати інституційні основи центрального банку", – написав Смолій у себе в Twitter.

Глава НБУ подав у відставку - фото 2

Нагадаємо, Національний банк України відкликав мільярдні позови до компаній олігарха Ігоря Коломойського по справі "Приватбанку". У Мережі вже ходять різного роду конспірологічні версії. Видання "Коментарі" попросило експертів прояснити ситуацію.

"Коментарі" також писали про те, що в Комітеті Верховної Ради з питань економічного розвитку ініціювали заходи щодо підтримки економіки взагалі і українців зокрема у зв'язку з карантином, якому немає кінця. На думку представників Комітету, макроекономічні показники дозволяють провести емісію на 300 млрд грн. Ці гроші пропонують спрямувати на реалізацію трьох великих програм. Ми вирішили детальніше розглянути кожну з програм і дізнатися думку експертів про те, наскільки складно і чи реально взагалі буде реалізувати задумане.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини