Головна Новини Політика внутрішня політика Глава Держказначейства Тетяна Слюз використовує бюджетні гроші для розправи з політичними опонентами - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава Держказначейства Тетяна Слюз використовує бюджетні гроші для розправи з політичними опонентами - ЗМІ

За інформацією журналістів, зараз Тетяна Слюз блокує бюджетні платежі

29 листопада 2021, 20:45
Поділіться публікацією:

Голова Державної казначейської служби Тетяна Слюз використовує бюджетні гроші у власних цілях, у тому числі як інструмент політичної розправи, а також щоб маніпулювати владою на користь лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко та ексглави МВС Арсена Авакова. Про це повідомляє видання УНІАН.

Глава Держказначейства Тетяна Слюз використовує бюджетні гроші для розправи з політичними опонентами - ЗМІ

Тетяна Слюз. Фото з відкритих джерел

Як зазначається у матеріалі порталу УНІАН, Тетяна Слюз на посаді голови Держказначейства неодноразово займалася штучним блокуванням платежів, а також спробами перерозподілити гроші на інші потреби, крім тих, на які вони призначені.

За інформацією журналістів, кримінальна справа 2010 року, яку згодом називали політичним переслідуванням соратниці Тимошенко, була насправді пов'язана з нецільовим використанням грошей застави, яку вносили покупці Одеського припортового заводу у 2009 році. Загальна сума застави на той момент становила 800 млн грн — за курсом на той час $100 млн. Гроші відправили на соціальні потреби перед президентськими виборами (Тимошенко тоді була прем'єром).

Видання пише, що зараз Слюз знову блокує бюджетні платежі. Однак, як зазначається у статті, думки спостерігачів щодо того, чим викликано таке рішення, розходяться.

"З одного боку, зараз відбувається цілий ланцюжок кадрових перестановок в уряді. І цілком можливо, якщо не призначити Тимошенко прем'єром, то як мінімум пролобіювати її інтереси через нових міністрів або перерозподіл сил у Кабміні можна було б спробувати. З іншого — будь-яка дискредитація чинного глави держави та провладної партії – нехай навіть через демонстрацію їхньої нездатності фізично виконати свої обіцянки щодо відновлення та реконструкції інфраструктурних об'єктів – це завжди шанс для опозиції заробити додаткові бали в електорату ”, — передають журналісти видання.

За даними ЗМІ, коли Арсен Аваков був міністром, Тетяна Слюз забезпечувала фінансування МВС у повному обсязі, а він натомість подарував їй іменний пістолет та допоміг забезпечити роботою всю родину. На думку журналістів, саме завдяки їхній дружбі, силове відомство не має проблем із грошима, а Слюз – із законом.

"Держказначейство не профінансувало витрати бюджету за 10 місяців 2021 року на 106,7 млрд грн. Відомство часто відмовляється приймати платіжні доручення від розпорядників бюджетних коштів, пояснюючи це відсутністю потрібних довідок. Але неофіційно учасники процесу кажуть, що потрібні гроші можна отримати з Держказначейства, якщо заплатити голові Тетяні Слюз", — передає  УНІАН.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини