Головна Новини Політика внутрішня політика Гетманцев розповів, що робитиме влада, якщо Лукашенко перекриє поставки палива з Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Гетманцев розповів, що робитиме влада, якщо Лукашенко перекриє поставки палива з Білорусі

В української влади є вихід на випадок припинення поставок палива з Білорусі

14 серпня 2021, 18:25
Поділіться публікацією:

Ніякої кризи з поставками бензину і дизельного палива з Білорусі в Україну немає і бути не може, а всі заяви Лукашенка про можливість припинити такі постачання — це необдумані слова й емоції. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив нардеп фракції "Слуга народу", голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Гетманцев розповів, що робитиме влада, якщо Лукашенко перекриє поставки палива з Білорусі

Данило Гетманцев. Фото: epravda.com.ua

Величезний резонанс викликала заява самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка під час "Великої розмови з президентом" про те, що, якби він хотів, то разом із Путіним поставив би Україну на коліна, мовляв, досить для цього всього лише припинити поставки нафтопродуктів. За словами Гетманцева, аналізуючи цю заяву білоруського "лідера", варто ще раз констатувати — Лукашенко до виборів і Лукашенко після виборів — це дві різні людини. Сьогодні Лукашенко є повністю залежним від Російської Федерації, від політичного керівництва Росії й тому він у своїх заявах діє абсолютно в контексті та у тренді Російської Федерації.

"Що стосується поставок палива з Білорусі, то це не секрет, що Білорусь постачає в Україну 30% палива від загальних потреб. Можна дати точну відповідь на питання чи можливий варіант зупинки поставок палива з Білорусі? Відповідь така — цей варіант навіть не розглядається", — зазначив депутат.

Данило Гетманцев зазначив, що сьогодні в української влади є постійний діалог з постачальниками, проводяться переговори щодо цього. Якщо ж раптом політика візьме гору і питання зупинки поставок палива з Білорусі з'явиться на горизонті, то влада здатна розв'язати це питання дуже швидко шляхом імпортозаміщення за рахунок інших джерел.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Лукашенко не проти передати владу молоді, але є одна умова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

15 серпня 2021, 12:10

Результат цього профффесора у сфері оподаткування на користь корупційних схем ми вже знаємо. Навіть у його колег, протеже Порошенка, профффесорів Януковича та Азарова з Хомутинніком вийшло створити новий податковий кодекс, хоч і на користь корупційних схем, а цей тільки зміг посилити фіскальний тиск на мікробізнес. Тепер якимось бадьорими висловлюваннями з приводу палива зайнявся. Дати поштовх розвитку країни ці корумповані не здатні. Мабуть профффесорське звання у переході біля Банковий придбав.


Новини