Головна Новини Політика внутрішня політика Генпрокуратура покриває посадовий злочин Турчинова - Порошенко, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Генпрокуратура покриває посадовий злочин Турчинова - Порошенко, - Медведчук

Влада покриває Турчинова і Порошенко, які зірвали виконання Мінських угод, - Медведчук

3 вересня 2020, 19:50 comments1063
Поділіться публікацією:

Генеральна прокуратура робить все можливе, щоб екс-спікер Верховної Ради Олександр Турчинов і колишній Президент Петро Порошенко не понесли покарання за посадовий злочин, який вони вчинили в 2014 році. Про це в четвер, 3 вересня, під стінами українського парламенту журналістам заявив голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат Віктор Медведчук.

Генпрокуратура покриває посадовий злочин Турчинова - Порошенко, - Медведчук

Фото: прес-служба ОПЗЖ

За його словами, в 2014 році Турчинов і Порошенко, фактично, заблокували набуття чинності, прийнятого Верховною Радою закону про амністію учасникам конфлікту Донбасі. Однак, Генпрокуратура всіляко блокує розслідування посадового злочину, вчиненого Турчиновим і Порошенко.

"У відповіді, яку я і мій колега Ренат Кузьмін отримали від генерального прокурора, йдеться про те, що наше звернення — це окремі точки зору і висновки, які нічим не підтверджені.

А чим треба підтверджувати те, що в вересні 2014 року у Верховній Раді VIII скликання проголосували за закон про амністію, який передбачений пунктом 5 Мінських угод? Цей закон був переданий на підпис тоді ще голові Верховної Ради Турчинову, який десь його "втратив", а якщо бути точним, навмисно не підписав і передав на підпис Порошенко. І Порошенко, і Турчинов про це добре знали. Але є хронологія розгляду цього законопроекту, є результати голосування. Таким чином і один, і другий порушили свої посадові обов'язки, перевищили свої службові повноваження і повинні понести кримінальну відповідальність ", — зазначив Віктор Медведчук.

При цьому, народний депутат нагадав, що такі дії Порошенка і Турчинова зірвали мирне врегулювання конфлікту на Донбасі в рамках Мінських угод.

"Це одне з тих питань, яке завадило процесу мирного врегулювання в 2014, 2015 року, 2016-му і наступних роках. Хочу нагадати, що прийняття амністії щодо осіб, які проживають на неконтрольованої території   - це одне з 4 питань, які є фундаментом політичного порядку, закладеного в Мінських угодах. Туди, крім закону про амністію, входять: закон про вибори на цих територіях, закон про особливий статус, і зміни до Конституції щодо особливого статусу. Так ось, одне з питань було вирішено. Було вирішено і друге питання - про особливий статус, який продовжують, але не змінюють відповідно до Мінській угоді лютого 2015 року. І ми вважаємо, що ті, хто винен в цьому, повинні понести заслужене покарання. Повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності ", — підсумував Віктор Медведчук.

Нагадаємо, що 26 серпня 2020 року Печерський районний суд м.Києва зобов'язав Генпрокуратуру внести відомості в ЕРДР і почати кримінальне розслідування фактів саботажу виконання Мінських угод Турчиновим і Порошенко.

Раніше Віктор Медведчук сказав , що у Зеленського немає політичної волі для встановлення миру на Донбасі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини