Головна Новини Політика внутрішня політика Геннадій Москаль розповів, чим справа Медведчука може обернутися для його політичних переслідувачів
commentss НОВИНИ Всі новини

Геннадій Москаль розповів, чим справа Медведчука може обернутися для його політичних переслідувачів

Ексдепутат вважає, що плівки, які є доказами у справі Медведчука, були сфальсифіковані

26 січня 2022, 21:00
Поділіться публікацією:

Генерал-лейтенант міліції у відставці, ексдепутат Верховної Ради України Геннадій Москаль вважає, що переслідування голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука може закінчитися погано для президента. Про це повідомляє сайт "112".

Геннадій Москаль розповів, чим справа Медведчука може обернутися для його політичних переслідувачів

Геннадій Москаль. Фото: "112"

"Ще у 2004 році було прийнято закон "Про боротьбу з тероризмом", який чітко визначає, що організація терористичної може бути визнана лише за позовом генерального прокурора України або прокурорів областей. Скажіть, з 2014 року хтось визнав когось терористичною організацією? Нікого" ", — зазначив Москаль.

При цьому він вважає, що плівки, які є доказами у справі, де фігурує Віктор Медведчук, були сфальсифіковані.

"Його (Медведчука, — ред) звинувачують у тому, що він говорив із Дрьомовим. Я подивився за датою, Дрьомова тоді вже не було у живих. З ким Медведчук розмовляв? З могилою? Не можна так фальсифікувати", — заявив Москаль.

"Чому Венедиктова не підписала підозру Порошенка? Вони посилаються на заяву Верховної Ради від 19 січня 2015 року, де визнають юрисдикцію міжнародного суду щодо кримінальних злочинів у Гаазі, і пишуть, що вони судили агресора РФ та терористичні організації "НР" та "ДНР". Ми сьогодні як говоримо? Ми їх не визнаємо. "Так звані" можемо сказати, або скажемо "окуповані Російською Федерацією частина Луганської та Донецької областей". Якщо ми визнаємо українські землі терористичною організацією, то ми визнаємо всіх пенсіонерів терористами", — висловився Геннадій Москаль.

"Скажіть, хто "Луганськвугілля" визнав терористичною організацією? У 2014 році першим заступником міністра енергетики був Зюков і він займався вугільною промисловістю. Він ще 2005 року в Луганській області, коли я вперше очолював ОДА, займався вугіллям, а потім його до Міністерства забралися.Так він зачепився за цю тему — південноафриканське вугілля.І він безпосередньо не хотів, щоб державна компанія Центренерго укладала договори.Він свого сина змусив зробити підприємство, яке має укласти договір з Південно-Африканською Республікою, а потім продавати вугілля Центренерго.І РНБО це зруйнувало цю схему. Скажіть, у чому тут державна зрада? Що було зекономлено 2 мільярди, тому що вугілля з "Луганськвугілля" та вугілля з Південно-Африканської Республіки не може бути за однією ціною", — заявив Москаль.

Крім того, він поділився думкою, чим для президента може завершитися ця справа.

"Скінчиться дуже погано. Зараз він матиме до 40 реальних кримінальних справ через рішення РНБО щодо запровадження санкцій, що було незаконним", — вважає Москаль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини