Головна Новини Політика внутрішня політика Гендерна нерівність в Україні існує - Верещук
commentss НОВИНИ Всі новини

Гендерна нерівність в Україні існує - Верещук

В Україні працюють демографічні, макрополітичні і макроекономічні чинники

10 червня 2021, 03:00 comments1025
Поділіться публікацією:

Гендерна нерівність в Україні існує, це слід визнати. Про це заявила для видання "Коментарі-Україна" народна депутатка України IX скликання від партії "Слуга народу" Ірина Верещук.

Гендерна нерівність в Україні існує - Верещук

Ірина Верещук (фото з відкритих джерел)

"Все суспільства проходили або проходять етап гендерної нерівності. Так, ми відстаємо від західних країн в плані гендерної рівності. Так, на Заході більше жінок займають керівні посади у владі та в бізнесі. Але думаю, що з цього приводу не треба робити величезну проблему. Ситуація поступово, але неухильно змінюється: і в Україні, і в світі в цілому", — розповіла Верещук.

За її словами, в Україні працюють демографічні, макрополітичні й макроекономічні чинники.

"Я не хвилююся за українських жінок. В українській політиці вони тільки починають. Майбутнє все одно за гендерною рівністю. У цьому немає сумнівів. Як на мене, твердження "кар'єра і сім'я несумісні для жінки" дещо застаріла. Я знаю багато жінок, які успішно поєднують кар'єру та сім'ю. Також знаю і інші приклади: і коли жінка робить фокус на роботі, і коли жінка живе тільки своєю сім'єю", — додала вона.

Як підкреслила народна депутатка, кожна людина сама визначає пріоритети в житті.

"Слід також зауважити, що на різних етапах життя пріоритети можуть мінятися. Свого часу я пішла зі Збройних сил заради дитини. Потім з часом змогла більше працювати над кар'єрою. Зараз син вже закінчив школу. А я можу повністю присвятити себе роботі. Ми з чоловіком обоє роботоголіки", —   резюмувала вона.

Як повідомляли раніше сучасне суспільство в багатьох країнах світу переживає кризу старіння населення, що пов'язано зі зменшенням кількості народжених дітей в кожному наступному поколінні в порівнянні з попереднім.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини