Головна Новини Політика внутрішня політика Футболу і кіна не буде: Ахметов кинув Зеленському виклик, натякнувши, що умиває руки
commentss НОВИНИ Всі новини

Футболу і кіна не буде: Ахметов кинув Зеленському виклик, натякнувши, що умиває руки

Рінат Ахметов вирішив в чергове продемонструвати, що він в політиці вміє думати на крок вперед

12 липня 2022, 10:40 comments1665
Поділіться публікацією:

Для багатьох виявилася неочікуваною заява мільярдера, певно найвідомішого бізнесмена України Ріната Ахметова про те, що він передає свої медіа державі. При цьому бізнесмен пояснив свою позицію дуже просто – ніколи не вважав і не вважає себе олігархом, натякаючи на те, що пішов на такий вимушений крок в зв’язку з тим, що вступив в силу антиолігархічний закон, згідно з яким власник медіахолдингу може бути названий олігархом і мати певні неприємні для себе наслідки. Видання "Коментарі" спробувало розібратися, чому Ахметов пішов на такий крок і, які будуть наслідки?

Футболу і кіна не буде: Ахметов кинув Зеленському виклик, натякнувши, що умиває руки

Зеленський та Ахметов. Фото: із відкритих джерел

Ахметов передає ліцензії державі, але держава не має права бути власником медіа. Інакше це диктатура

Нардеп Микола Княжицький вважає, що такий крок Ахметова можна пояснити лаконічно – "Футболу не буде". Якщо ж говорити ширше, зауважує політик, то за заявою Ахметова про відмову медіабізнесу стоїть виклик Зеленському у відповідь на "антиолігархічний" закон. Роль головного борця з олігархами, звичайно дісталася Путіну, а не Зеленському. Він просто розчавив бізнеси найбагатших людей України своєю зброєю. 

"Приниження від Зеленського збіднілий через війну Ахметов все одно зносити не хоче. Тому "відмова" від медіа — спроба покласти відповідальність за це на владу. І є за що", – зауважив Княжицький.

За його словами, мінімум 4 тисячі людей можуть залишитися без роботи, найголовніше – українці більше не дивитимуться футбол. Права на головний спортивний канал у Ахметова, його його закриють або передадуть державі, але ясно вже зараз, що держава не зможе собі дозволити утримувати цей канал, оскільки права на трансляції – досить недешеве задоволенням.

Микола Княжицький зауважив, в одному із інтерв'ю Рінат Ахметов відверто заявив, що він любить грати в карти, оскільки це гра в якій треба думати наперед. Ось і зараз він думає наперед, бо державі але держави, розуміючи, що, коли політичне життя в країні поставлене на паузу, виборами і не пахне, то немає сенсу в утриманні дороговартісних ЗМІ. 

Перелік ЗМІ медіахолдингу Ахметова вражає

В свою чергу відомий український політолог Валерій Клочок звертає увагу на іншу деталь, а саме на те з чого складається медіахолдинг Ахметова. Це досить багато медіаресурсів, які утримувати надскладно, бо всі вони потребують великих фінансових вливань. 

Медіахолдинг "Медіа Група Україна" об'єднує телеканал "Україна", телеканал "Україна 24", молодіжний телеканал НЛО TV, телеканал Індиго TV, тематичні канали "Футбол 1/2/3", міжнародні канали Ukraine 1/Ukraine 2 і NLO TV 1/NLO TV 2, телеканали "Донбас", "34 телеканал", "Сигма", медіа-агентство повного циклу "Медіа Партнерство Баінг", оператора супутникового мовлення Xtra TV, ОТТ-платформу OLL.TV, продакшн-компанії "Теле Про" і "Допоможемо ТВ", "Новинну Групу Україна", мультимедійну платформу СЬОГОДНІ — теленовини "Сьогодні", сайт segodnya.ua і це ще не весь перелік ЗМІ.

"Поворот ого-го! Читаю вже невтішні коментарі журналістів… Але далі точно буде!", – зауважив політолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ахметов зробив заяву, що передає свій бізнес державі: про що йдеться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини