Головна Новини Політика внутрішня політика Французькі сенатори виконали обіцянку, дану Медведчуку, і порушили питання про незаконні дії влади в Сенаті
commentss НОВИНИ Всі новини

Французькі сенатори виконали обіцянку, дану Медведчуку, і порушили питання про незаконні дії влади в Сенаті

Французький сенатор Наталі Гуле зазначила, що заходи, вжиті українською владою, ставлять під загрозу свободу слова в країні

16 вересня 2021, 14:46
Поділіться публікацією:

Французькі сенатори Наталі Гуле і Жоель Герра, які під час свого візиту до Києва на початку вересня зустрічалися з головою Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктором Медведчуком, а також з представниками закритих в результаті позасудових санкцій ЗМІ, порушили питання про переслідування опозиції і свободи слова в Україні у французькому Сенаті. Про це повідомляє видання Страна.UA.

Французькі сенатори виконали обіцянку, дану Медведчуку, і порушили питання про незаконні дії влади в Сенаті

Віктор Медведчук - фото з відкритих джерел

У публікації уточнюється, що після повернення з України Наталі Гуле подала запит міністру Європи і закордонних справ Франції про ситуацію з пресою в Україні і переслідуванням опозиції в нашій країні.

"Протягом останніх кількох місяців багато засобів масової інформації були закриті, без будь-яких підстав і без суду, саме під приводом захисту національної безпеки. Вжиті заходи української влади щодо провідних телеканалів і інтернет-сайтів: новинних каналів "112 Україна" і ZIK, інтернет-сайту Strana.ua, і, отже, нападки на принципи свободи слова призводять нас до необхідності відреагувати. Опозиційний лідер був поміщений під домашній арешт і покараний поза судовим розглядом", — йдеться у зверненні сенатора.

Гуле підкреслює, що заходи, вжиті українською владою, ставлять під загрозу вільний рух інформації, принцип вільної конкуренції в ЗМІ і саму свободу слова.

"Стурбованість є реальною, і на законних підставах необхідно забезпечити ефективність принципів Європейського союзу і його стандартів свободи преси, в тому числі в рамках східного партнерства і політики сусідства з Україною", — написала в своєму запиті Наталі Гуле.

У свою чергу, Жоель Герра після візиту до Києва написав в своєму Twitter, що блокування медіа та закриття каналів через санкції РНБО підриває верховенство закону в Україні.

"Я зустрічався з українськими журналістами після санкцій і блокування сайтів ЗМІ. Обмеження свободи вираження думок і, зокрема, ці блокування без незалежного судового розгляду серйозно підривають верховенство закону в Україні ", — написав він.

Нагадаємо, 8 вересня секретар Сенату Франції, заступник голови комітету з питань зовнішньої політики, член Парламентської асамблеї НАТО від Франції і член Міжпарламентського союзу Жоель Герра, а також французький сенатор Наталі Гуле відвідали голову Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука, який знаходиться під домашнім арештом. Ключовим питанням цієї зустрічі стала тема перешкоджання діяльності ЗМІ, непідконтрольних владі, політичних репресій, незаконного кримінального переслідування інакомислячих і опозиціонерів.

Спілкуючись з французькими сенаторами, Віктор Медведчук підкреслив , що тиск на нього особисто, партію "Опозиційна платформа — За життя" та телеканали "112 Україна", NewsOne і ZIK носив системний і спланований характер, оскільки був розпочатий українською владою ще влітку 2019 року. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

16 вересня 2021, 14:20

В свою чергу, старий Медведчук буде скуповувати у Франції нерухомість та наймати французів для утримання її. На не вкрадені в Україні гроші. Як і улюбленець дуже непорядного товариша Зе - старий Рінат.


Новини