Головна Новини Політика внутрішня політика Фальсифікація справи Медведчука — доказ політичного замовлення влади, — ОПЗЖ
commentss НОВИНИ Всі новини

Фальсифікація справи Медведчука — доказ політичного замовлення влади, — ОПЗЖ

У політсилі вважають, що активність прокурорів у справі Віктора Медведчука пов'язана з наближенням Дня Незалежності

20 серпня 2021, 20:05
Поділіться публікацією:

Напередодні Дня Незалежності владі для вітальної промови потрібен черговий піар-привід. Тому в Офісі Генпрокурора і відрапортували про закінчення розслідування справи проти голови Політради партії "Опозиційна платформа  За життя" Віктора Медведчука. Таку заяву зробили в "ОПЗЖ", підкресливши неспроможність цього судового розгляду.

Фальсифікація справи Медведчука — доказ політичного замовлення влади, — ОПЗЖ

У Генпрокурора заявили про завершення розслідування у справі Медведчука. Фото із відкритих джерел

"Таким чином, органи прокуратури не виконали більшість із запланованих самими прокурорами слідчих дій, а терміни слідства, встановлені судом, закінчуються тільки в середині листопада. Раніше прокурори задовольнили клопотання адвокатів про допит понад 100 свідків захисту як в Україні, так і за її межами, про отримання міжнародно-правової допомоги — і все це прокурори зобов'язані були зробити до середини листопада, а вже ніяк не до 19 серпня. Замість цього вчора Медведчуку оголосили нову підозру, яка повністю повторює текст старої. Це зроблено для того, щоб не дати Віктору Медведчуку можливості оскаржити необґрунтовану підозру, оскільки зробити це можна тільки через два місяці після її оголошення", — підкреслили в партії.

Представники політсили переконані, що така активність прокурорів "приурочена" до Дня Незалежності.

"Зеленський збирається говорити про закінчення розслідування, але воно не закінчено і справа навіть не направлена до суду", — вказали в заяві партії.

"Опозиційна платформа — За життя" вимагає від представників центральної влади припинити політичне переслідування Віктора Медведчука, а також забезпечити його конституційне право на захист. У партії переконані, що оцінку діям влади найближчим часом дасть ЄСПЛ.

"Заявляємо, що причетні до фабрикації кримінальної справи і організації політичного цькування Віктора Медведчука повинні понести кримінальну відповідальність", — резюмували в ОТЗЖ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини