Головна Новини Політика внутрішня політика Електронні повістки в Україні: яке рішення радять ухвалити Раді
commentss НОВИНИ Всі новини

Електронні повістки в Україні: яке рішення радять ухвалити Раді

Електронні повістки в Україні не можуть бути обов'язковими, вважають у парламенті

27 лютого 2024, 23:43
Поділіться публікацією:

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки підтримав зміни до законодавства про мобілізацію, які передбачають, що реєстрація в електронному кабінеті призовника має бути правом, а не обов'язком.

Електронні повістки в Україні: яке рішення радять ухвалити Раді

В Україні планують посилити мобілізаційне законодавство. Фото з відкритих джерел

За словами секретаря Комітету Романа Костенка, Комітет з нацбезпеки також виступив проти обов'язкових електронних повісток.

Народний депутат відзначив, що допускається варіант, коли електронні повістки отримуватимуть громадяни, які добровільно зареєструвалися в електронному кабінеті.

Роман Костенко також повідомив, що Комітет з нацбезпеки розглядатиме поправки до закону про мобілізацію щонайменше до кінця поточного тижня.

Раніше портал "Коментарі" писав, що під час зборів європейських лідерів у Парижі з метою посилити підтримку України президент Франції Еммануель Макрон зробив гучну заяву, яка стала надбанням громадськості. А саме – не виключив відправки до нашої країни західних військ. Хоч і визнав, що серед членів НАТО консенсусу тут немає. Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо підтвердив, що таку можливість обговорювали. Але підкреслив, що Словаччина не надсилатиме своїх військових в Україну. Не готові це робити і Чехія, аналогічну позицію зайняли Польща та Швеція.

Крім того, портал "Коментарі" повідомляв, що за інформацією британської розвідки, підтверджені втрати Росії складають понад 2,7 тис. танків та 5 тис. БМП і БТР, а також на полі бою вбито і поранено близько 350 тис. російських військовослужбовців. Разом з тим, мобілізація живої сили, виробництво та ремонт військової техніки дозволяють російським окупантам своєчасно компенсувати понесені в боях втрати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини