Головна Новини Політика внутрішня політика Експерти оцінили роботу ТСК Верховної Ради щодо роботи «Укрзалізниці»
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти оцінили роботу ТСК Верховної Ради щодо роботи «Укрзалізниці»

20 грудня 2021, 23:03
Поділіться публікацією:

Якщо менеджмент за короткий період часу зміг вивести компанію плюс, то навіщо його міняти. Так співзасновник Українського інституту майбутнього (директор економічних програм) Анатолій Амелін прокоментував ініціативу голови Тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з перевірки та оцінки стану “Укрзалізниці”, народного депутата Юлії Гришиної про звернення до Кабміну з вимогою розірвати контракт із головою правління УЗ Олександром.

Експерти оцінили роботу ТСК Верховної Ради щодо роботи «Укрзалізниці»

Укрзалізниця - фото з відкритих джерел


"Він тільки прийшов, наскільки я знаю, і довгий час була чехарда з керівництвом залізниці — наглядова рада не призначала менеджменту. Я добре знаю, що, як мінімум, перші пів року в роботі будь-якого керівника йдуть на те, щоб провести аудит процесів і сформувати свою стратегію дій. Чисто менеджерськи, я перші пів року не маю навіть морального права пред'являти до менеджменту претензії", — вважає Амелін.


При цьому він звертає увагу, що компанія до кінця року вийшла у плюс.


"Якщо відштовхуватися від новин останнього місяця, то я бачу, що УЗ нарешті підняла тарифи, тобто привела їх ближче до ринково обґрунтованих, економічно обґрунтованих тарифів, що пішло їй на користь. Завдяки діям нинішнього менеджменту, я так розумію, Камишина та його команди, зростання тарифів, переведення вагонів, їх надання на аукціонах на ринкових умовах призвели до того, що компанія вийшла у плюс. І в мене як у людини, яка в інвестбізнесі дуже давно, виникає питання: якщо менеджмент за короткий період часу, а я повторюся, пів року — тільки входження в курс справи, зміг вивести компанію в плюс, то навіщо і хто має мотивацію його міняти чи усувати?" — Запитує Амелін.


Скептично до роботи слідчої комісії сприйняла і Директор Асоціації підприємств власників відомчого транспорту та операторів вантажних залізничних перевезень "Укрведтранс" Наталія Петриченко.


"Те, що ми бачимо, питання порушуються правильні, але ми не бачимо результату. Не було ще логічного завершення з жодного питання. Не можна ось так підіймати одне питання за іншим, не отримуючи відповіді і не бачачи результату. Тому хотілося б, щоб комісія йшла поетапно у своїй роботі", – вважає вона.


Зазначимо, за підсумками роботи 11 місяців 2021 року "Укрзалізниця" отримала 227,3 млн грн чистого прибутку – компанія має усі перспективи завершити 2021 рік прибутково.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини