Головна Новини Політика внутрішня політика Експерт: саміт Зеленського з Путіним розділить українське суспільство
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: саміт Зеленського з Путіним розділить українське суспільство

Політичний експерт Олександр Юсупов звертає увагу на помилковість рішення Зеленського піти на прямі переговори з РФ

2 грудня 2021, 07:22
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський виступив у парламенті зі щорічним посланням та заявив, що держава "не зможе зупинити війну без прямих переговорів з Росією", додавши: "всі зовнішні партнери визнали це". Безнадійна та небезпечна ініціатива Києва. Після 7 років переговорів України та Росії у різних форматах, включаючи "Нормандський" та "Мінський", цілком очевидним фактом є те, що відсутність позитивного результату через мирну угоду полягає не в нестачі діалогу, а в намірі Кремля продовжувати війну до капітуляції України. Як передає видання "Коментарі", про це у Facebook пише політичний експерт Олександр Юсупов.

Експерт: саміт Зеленського з Путіним розділить українське суспільство

Володимир Зеленський і Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

"Чому тоді західні партнери Києва хочуть від Зеленського проведення прямих переговорів із Росією? Для більшості, особливо для Берліна та Парижа, це стане дуже вагомим виправданням їхнього ж бажання нормалізувати співпрацю з Москвою та відновити саміти Росія-ЄС, поставлені на паузу після вторгнення російської армії в Україну 2014-го. Відповідно Польщі та країнам Балтії стане складніше протистояти такій ідеї, якщо Зеленський проведе саміт із Володимиром Путіним", – зазначив експерт.

Він додає, не можна тут не відзначити і те, що Зеленський вже виявив набагато більшу гнучкість у контексті переговорів із Москвою, ніж попередній український президент, про що свідчить видача Кремлю військового злочинця Володимира Цемаха, згода на реалізацію "формули Штайнмайєра", спроба створення консультативної ради з "ЛДНР". І поступки з боку Зеленського мали підтримку міжнародних партнерів, насамперед, від тих самих Берліна та Парижа. Однак після цього Росія не тільки не пішла навіть на стабільне перемир'я на фронті, а навпаки, посилила тиск, серед іншого шляхом роздачі понад 600 тисяч паспортів на Донбасі, заборони перебування місії ОБСЄ на російсько-українському кордоні, шантажу у сфері енергетики.

"Що ж робити Києву? Такі дії української влади як запуск "Кримської платформи" для консолідації зусиль світової спільноти проти російської агресії; поглиблення оборонного партнерства з Великобританією для зміцнення флоту та національної безпеки; створення "Асоційованого тріо" разом з Молдовою та Грузією для прискорення євроінтеграції – ось це кроки у правильному напрямку. Саміт Зеленського з Путіним лише розділить українське суспільство та послабить солідарність інших столиць із Києвом", – підсумував Юсупов.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Путін поставив питання руба – хоче від НАТО гарантій, що Україна не вступить до Альянсу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини