Головна Новини Політика внутрішня політика Експерт розповів, чим новоспечений міністр оборони Резніков вже прославився у США
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, чим новоспечений міністр оборони Резніков вже прославився у США

Головне завдання Резнікова – вирішити системні проблеми, які допустив його попередник Таран

5 листопада 2021, 08:55 comments1529
Поділіться публікацією:

Екс-віце-прем'єр – міністра реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова призначено міністром оборони. Не буденна подія. Вперше з 2012 року Міноборони України очолив чиновник без військового звання чи досвіду роботи у цьому міністерстві. Це не є недоліком, бо Міноборони – це не Генштаб. Як інформує видання "Коментарі", про це у Facebook пише політичний експерт Олександр Юсупов.

Експерт розповів, чим новоспечений міністр оборони Резніков вже прославився у США

Зеленський и Резніков. Фото: фейсбук Олександра Юсупова

Експерт зазначає, міністр оборони насамперед має займатися проведенням реформ та іншими політичними процесами, включаючи співпрацю з парламентом. Але точно не командуванням армією. І тут слід зазначити, що з чотирьох міністрів, яких парламент призначив вчора, Резніков отримав найбільше голосів і він – єдиний, кого президентська партія змогла затвердити на посаді без допомоги інших фракцій, що сигналізує про високу ймовірність покращення координації між двома органами влади.

За словами експерта, попередник Резнікова Андрій Таран якраз був генералом, за якого були провалені закупівлі для збройних сил, проте при цьому екс-міністр встигав зі скандалами втручатися в хід бойових дій на Донбасі, як, наприклад, у разі неоднозначного проекту указу про штрафи для солдатів. Очевидно, призначення Резнікова спрямоване вирішення саме цих системних проблем.

"Чи допоможе така зміна керівництва у Міноборони у переговорах із західними партнерами? Київ очевидно на це сподівається, адже голосування відбулося невдовзі після візиту міністра оборони США до Києва та за тиждень до засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США до Вашингтона. Хоча Резнікова там знають, як, окрім іншого, який кілька місяців тому намагався неформальними способами організувати зустріч із членами Конгресу для токсичного керівника Офісу президента України Андрія Єрмака. Отже, очікування від нового міністра і неабиякі, і невисокі", – резюмував Юсупов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Верховна Рада призначила Резнікова міністром оборони України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини