Головна Новини Політика внутрішня політика Експерт розповів, чи комфортно вести бізнес у Житомирській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, чи комфортно вести бізнес у Житомирській області

"У 90-ті у мене один бізнес працював на те, щоб відбиватися від хабарів" - Олександр Ющенко

15 грудня 2021, 15:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Експерт розповів, чи комфортно вести бізнес у Житомирській області

Олександр Ющенко. Фото: zt.gov.ua

Директор НП меблева фабрика "Мірт", ПП "Галекс-Агро" Олександр Ющенко розповів про те, чи комфортно вести бізнес у Житомирській області. Своєю думкою він поділився із журналістами порталу "Коментарі".

За словами Олександра Ющенко, бізнес сьогодні вести легко, якщо ти – порядний бізнесмен та такої підтримки, як сьогодні, на державному рівні ніколи не було.

"Якщо взяти сектор АПК, то держава компенсує будівництво та введення в експлуатацію нових об'єктів, реконструкцію залів тваринницьких приміщень у розмірі 50% від вартості без ПДВ. Є нішеві культури: гречка, овес, просо, культивація яких підтримується державою у розмірі 5000 гривень на гектар площі", — розповів Ющенко.

Бізнесмен наголосив, що зараз також є обласні програми, які підтримують розвиток села.

"Що таке сільське господарство? Якщо це замкнутий цикл, якщо це не як у холдингах: приїхали, посіяли та зібрали, а коли є у селі школа, лікарня, колгосп, сьогодні це фермерські господарства, то ти дуже себе комфортно почуваєш. Влада зараз взагалі інша, вона змінилася. З підприємств, які добре і довго працюють, ніхто нічого не вимагає" — наголосив Ющенко.

Також великим плюсом Олександр Ющенко вважає відкриття ринку землі. За його словами, це дало впевненість у завтрашньому дні.

Крім того, Ющенко додав, що: "Тиск з боку контролюючих органів я не спостерігаю, це не те, що було в 90-х, коли у мене один бізнес працював на те, щоб відбиватися від хабарів, тому що з рекетом було легше домовитися, ніж із державними структурами: пожежники, податківці. Зараз такого немає, бо всі розумні, мають доступ до соціальних мереж. Можна дуже швидко зіпсувати собі авторитет і, відповідно, життя”.

Повну версію інтерв'ю з головою Житомирської ОДА Віталієм Бунечко, а також експертами: Олександром Ющенком, Олександром Зарицьким та Олександром Вербицьким читайте на нашому сайті.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що Мер Дніпра Борис Філатов розповів, як він став ворогом Коломойському.

Також на порталі "Коментарі" опубліковано інтерв'ю з керівником Рівненської ОДА Віталієм Ковалем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини