Головна Новини Політика внутрішня політика Експерт назвав суму, яку втратила Україна за роки незалежності через офшори
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт назвав суму, яку втратила Україна за роки незалежності через офшори

Валерій Клочок вважає, що влада бреше, коли говорить, що в офшорах немає нічого поганого

7 жовтня 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

Варто зафіксувати цю тезу і усвідомити, що, коли глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія і його соратники по фракції розповідають нам, що нічого страшного в приховуванні податків в офшорних кампаніях немає — вони обманюють. Як інформує видання "Коментарі", про це в ефірі телеканалу "Прямий" заявив політичний експерт Валерій Клочок.

Експерт назвав суму, яку втратила Україна за роки незалежності через офшори

Офшори Фото: Аргументи и факти

Політолог зазначив, офшори — це зло для будь-якої країни і іншого трактування бути не може. Тому що, користуючись ними, підприємці не платять сповна податки в своїй країні, а значить вони не платять зарплати вчителям, медикам і не платять пенсії своїм батькам.

Валерій Клочок додав, весь світ намагається боротися з офшорами, зменшуючи податкове навантаження на бізнес, надаючи пільги, субсидії або притягуючи до кримінальної відповідальності тих, хто через офшори ухиляється від сплати податків в своїй країні. Ось тільки України в цьому переліку країн немає.

"Чимало я чую сьогодні заяв про те, що офшори — це законний спосіб ведення господарської діяльності. Всього з України за роки незалежності за різними оцінками було виведено до 1 трильйона доларів. Якби з цих грошей були сплачені податки в державну казну — ми були б найбагатшою країною Європи. Ось і будемо жити тепер з цим", — зазначив політолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо про реакцію Білого Дому на скандал з офшорами, в якому фігурує президент України Володимир Зеленський. Про скандал написали найбільш рейтингові ЗМІ в світі. Вашингтон не має наміру припиняти співпрацю з Україною, але за справами в Україні буде стежити ще більш скрупульозно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини