Головна Новини Політика внутрішня політика Ексглава Києво-Святошинського району Гедульянов активізував передвиборно-благодійний фонд – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ексглава Києво-Святошинського району Гедульянов активізував передвиборно-благодійний фонд – ЗМІ

Журналісти вказали на сумнівні джерела доходів Вадима Гедульянова, який відкрив благодійний фонд напередодні виборів

27 серпня 2020, 19:09 comments1116
Поділіться публікацією:

"Благодійний фонд Вадима Гедульянова", де останній є "почесним президентом", вже кілька місяців безкоштовно роздає окуляри на території майбутньої Боярської ОТГ. Так політтехнологи Гедульянова створюють класичну "виборчу сітку" на зразок "ківаловської" — його благодійний фонд на виборах у 2012 році роздавав сотнями окуляри під програму "Одеса іншими очима", повідомляється у статті видання "Вголос".

Ексглава Києво-Святошинського району Гедульянов активізував передвиборно-благодійний фонд – ЗМІ

Відомо, що Вадим Гедульянов народився у 1990-му, закінчив Одеську юридичну академію глави, був членом "Партії Регіонів". У 2015 році переїжджає до столиці та стає головою райради Києво-Святошинського району. На той момент його декларація абсолютно порожня. Гедульянов починає працювати у команді з головою Києво-Святошинської райдержадміністрації Мирославою Смирновою та кумом мера Києва Артуром Палатним.

Повідомляється, що Гедульянов погоджував допуск тих чи інших компаній до місцевих будівельних підрядів. При цьому, деякі проекти закінчувалися аваріями. Наприклад, на спортивній арені Favorite Fit у місті Вишневому Київської області 1 грудня 2018 року під вагою снігу провалився дах. Будувала спорткомплекс, вартістю понад 18 мільйонів гривень, компанія ТОВ "Антарес-Груп" з Києва, а монтажем арки даху займалась фірма ТОВ "Південьмонтажбуд" з рідного для Гедульянова міста Одеса.

При цьому, на відкритті комплексу були присутні усі: Гедульянов, Мирослава Смирнова та на той час нардеп Артур Палатний. Вони ж відкривали у березні 2019 року амбулаторію у селі Білогородка. Медзаклад збудували за кошти районного бюджету – вартість робіт становила 58 млн. грн. Ще 5 млн виділила із місцевого бюджету сільська рада. Візував будівництво голова району Гедульянов. Слід зазначити, що тендер на будівництво, який згодом був доповнений додатковою угодою, виграла ТОВ ВК "Тепло", яка ж у 2018-му році виграла тендер на реконструкцію загальноосвітньої школи №5 у місті Боярка. Вартість ремонту склала більш як 35 млн грн, однак органи контролю тривалий час не дозволяли відкрити школу через недбалі ремонтні роботи. При цьому, додаткові угоди щодо збільшення кошторису укладали навіть без тендеру, аргументуючи це тим, що фірма вже й так проводить роботи з реконструкції. За даними бізнес-пошукової системи YouСontrol, компанія ТОВ ВК "Тепло" була створена в 2005 році. Засновники – АТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Тарсонис-інвест" і Костянтин Вотяков. В той же час Костянтин Вотяков є одним із кінцевих бенефіціарів ТОВ "Білий шоколад". Ця фірма збудувала житловий комплекс на березі озера у Києво-Святошинському районі – ЖК "Білий шоколад сity lake". За даними сайту з нерухомості "ЛУН", вартість "квадрату" — близько 14 тис. грн.

Ексглава Києво-Святошинського району Гедульянов активізував передвиборно-благодійний фонд – ЗМІ - фото 2
Ексглава Києво-Святошинського району Гедульянов активізував передвиборно-благодійний фонд – ЗМІ - фото 3

Саме в час, коли всі вищезгадані тендери та договори на ремонти та будівництва комунальної власності візував голова району Вадим Гедульянов, він став власником двох квартир в ЖК "Білий шоколад". Одна квартира на 100 квадратів, інша — на більш як 80. Зазначається, що нібито сплатив він за ці квартири не по 14 тисяч за квадрат, а усього по 2000 грн.

Крім того, пов`язані між собою особи збудували та відкрили спорткомплекс, у якому з початком зими обвалився дах. Нібито вимили з бюджету майже 60 млн гривень на будівництво непотрібної медамбулаторії. А згодом відремонтували школу за 35 мільйонів, яку не відкрили через погану якість робіт.

В декларації Гедульянова за 2019 рік є майно ринковою вартістю близько 5 мільйонів гривень, зокрема, дві квартири в "Білому шоколаді" та позашляховик "Тойота Прадо". Додамо, що нині йому оголосили про підозру у розтраті державних грошей.

Нагадаємо, у приміщеннях Укрзалізниці обшуки — викрито масштабну корупційну схему із закупівлями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини