Головна Новини Політика внутрішня політика Досягнення ексміністра оборони - про що пише Андрій Таран в онлайн-звіті
commentss НОВИНИ Всі новини

Досягнення ексміністра оборони - про що пише Андрій Таран в онлайн-звіті

Ексміністр перелічує основні речі, які він зробив протягом півтора року перебування на посаді

4 листопада 2021, 13:20
Поділіться публікацією:

Ексміністр оборони перед відставкою не звітував у Верховній раді. Натомість він написав звернення, опубліковане інформаційним агентством "АрміяINFORM".

Досягнення ексміністра оборони - про що пише Андрій Таран в онлайн-звіті

Андрій Таран, екс-міністр оборони - фото АрміяINFORM

Основний здобуток Андрія Тарана – незворотне спрямування України у бік Північноатлантичного альянсу, як він пише у своєму онлайн-зверненні. Українські війська ще до вступу у НАТО повинні стати такими, щоб бути здатними воювати разом з ним.

Ексміністр говорить про свої проукраїнські погляди стосовно дій Росії:

"Моя позиція завжди була чіткою: ми стоїмо на першій лінії боротьби із Російською імперією".

Протягом півтора року міністр оборони сприяв двом головним напрямам: змінам у якісному складі українських офіцерів та розробці стратегічних документів з оборони країни.

Новий склад генералів та офіцерів – це люди без радянського минулого, стверджує Таран. Досвід бойових дій та авторитетність серед підлеглих – їхня сила і перевага. Завдяки цьому вони допоможуть змінювати армію, щоб вона рухалась у напрямі євроатлантичних стандартів. Відбуваються зміни у військовій освіті: створено нові навчальні програми згідно з методиками НАТО. Випускники, які незабаром завершать навчання, будуть діяти відповідно до підходів, які прийняті в Альянсі. 

Стратегічні оборонні документи, про які згадує Андрій Таран – це Стратегія воєнної безпеки, Стратегічний оборонний бюлетень та План оборони держави. У прийнятій 25 березня 2021 року. Стратегії воєнної безпеки України містяться загальні заходи для всеосяжної оборони країни. Загрози з боку РФ пропонується усувати не паритетом збройних сил, а балансом воєнних і невоєнних засобів.

Налагодження тісних контактів із США, можливість служби у військовому резерві, перша жінка-командувачка, започаткування українських кібервійськ – перелічує Андрій Таран результати своєї роботи на посаді міністра оборони та підсумовує:

"Зроблено немало, на прорахунки та помилки вкажуть опоненти".

Нагадуємо, 3 листопада 2021 р. Андрій Таран був звільнений з посади рішенням Верховної ради. Про новобраного міністра оборони України можна прочитати у матеріалі видання "Коментарі" за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини