Головна Новини Політика внутрішня політика Доходи українців, в основній масі, падають, — експерти про те, чому українці хочуть професіоналів при владі
commentss НОВИНИ Всі новини

Доходи українців, в основній масі, падають, — експерти про те, чому українці хочуть професіоналів при владі

Народ хоче нових облич для управління країною

5 листопада 2021, 18:50
Поділіться публікацією:

Доходи українців, в основній масі, падають, — експерти про те, чому українці хочуть професіоналів при владі

Експерти обговорили події в Україні, фото з відкритих джерел

У ефірі ток-шоу "Сьогодні" на телеканалі "Україна 24" експерти обговорили події в політичному та економічному житті України. Зокрема, заяви колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про похід в політику, скасування відряджень для опозиції. 

Політолог Олег Петровець вважає, що Україні потрібні фахівці та досвідчені люди при владі. Саме таких хочуть бачити українці в Кабміні та парламенті. Експерт наголосив, що Авакову буде дуже складно об'єднати навколо себе таких же амбіційних політиків, бо в Україні "де два українці — там три гетьмани".

"Українці мають запит на професійних людей, але запит на нових професіоналів нікуди не дівся. Аваков може задовольнити потребу в професійності, досвіду в нього багато. Однак українець зараз хоче нову людину, але вже тепер професійну. Якщо раніше хотіли будь-кого, тільки не стару владу, то зараз усе змінилося. Люди, які не знають куди вести країну — це ще більша біда, ніж ті, що знають куди вести і крадуть. Люди зараз це розуміють. Аваков знає свою вагу в політиці, розуміючи як він може спілкуватися з політичними колами, об’єднувати. Хоча об'єднати дуже амбіційних людей із своїми ресурсами, зі своїми каналами комунікації дуже важко. Я сумніваюсь, що вийде широкий альянс, який матиме підтримку українців", — додав експерт.

Крім того, він додав, що на сьогодні в Україні, де є монобільшість при владі, надсприятлива ситуація для проведення реформ. Для того, щоб зробити з країни економічне чудо. Щодо скасування відряджень, то Олег Петровець вважає це не чим іншим, як виключно парламентською бюрократією й "мелкой пакостью". Також він нагадав, що за часів колишніх президентів була кулуарна війна.

Олег Пендзин, член економічного дискусійного клубу, вважає, що люди оцінюють ефективність влади виходячи того, скільки коштів залишилося в їхніх кишенях. Тобто для українців показник ефективності влади — це паритет купівельної спроможності.

"Якщо люди відчувають, що їм стало хоча б не гірше, то це дає підтримку певній політичній силі. Якщо ми з вами бачимо стрімке зубожіння в дійсності і падіння доходів населення, то безперечно це викликає  негативну реакцію. Поки що доходи українців, в основній масі, на мою думку, падають. Щодо середньої зарплати, то в структурі доходів населення середня зарплата займає лише 35 %. Із пенсіями і соцвиплатами ситуація негарна. А от зміни уряду — не більш, як пошук ситуативних винних", — говорить Олег Пендзин.

Як повідомляв портал "Коментарі", депутатам опозиції не дають відряджень.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини