Головна Новини Політика внутрішня політика До 170 тисяч гривень: у Раді пропонують штрафувати за зображення України без окупованих територій
commentss НОВИНИ Всі новини

До 170 тисяч гривень: у Раді пропонують штрафувати за зображення України без окупованих територій

Також документ передбачає покарання за публічне заперечення Голодомору і Голокосту

26 березня 2021, 15:35
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді розглядають законопроект №5166 про те, щоб штрафувати за зображення України без окупованих територій. Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики рекомендує прийняти відповідний законопроект за основу. Про це йдеться в повідомленні інформаційного управління апарату ВР.

До 170 тисяч гривень: у Раді пропонують штрафувати за зображення України без окупованих територій

Голосування у Верховній Раді - фото з відкритих джерел

Цей документ пропонує штрафувати за поширення зображення обрисів території України або карти України без тимчасово окупованих територій. Йдеться про зображення в друкованої продукції, на сувенірах, картах, схемах, в рекламі.

Такі дії закон пропонує карати штрафом від 5 тисяч до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Це 85-170 тисяч гривень.

Крім того, документ передбачає покарання за публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років в Україні, Голокосту, депортації з Криму кримських татар в 1944 році, або виправдання дій організаторів цих міжнародних злочинів. За це загрожує штраф в розмірі 2 тисяч таких мінімумів, тобто 34 тисячі гривень, або громадські роботи на строк до 200 годин.

Повторне порушення планують карати штрафом від 3 тисяч до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51-85 тисяч гривень) або громадськими роботами на строк від 100 до 240 годин.

Якщо порушення скоїли національні громадські діячі, посадові особи органів державної влади та місцевого самоврядування, їм загрожуватиме штраф від 5 тисяч до 7 тисяч таких мінімумів (85-119 тисяч гривень) або громадські роботи на строк від 150 до 240 годин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини