Головна Новини Політика внутрішня політика Дмитро Разумков розповів, хто допоміг затягнути час для олігархів на 2 роки
commentss НОВИНИ Всі новини

Дмитро Разумков розповів, хто допоміг затягнути час для олігархів на 2 роки

Венеціанська комісія чітко зазначила – редакція закону, що проштовхувалася владою, має індивідуальний підхід до деолігархізації, а не системний

10 червня 2023, 10:15 comments5047
Поділіться публікацією:

Україна втратила дорогоцінну можливість через політичні маніпуляції. Ще гірше, що влада штучно затягувала процес деолігархізації в інтересах окремих людей. Тепер хочеться побачити, що з цього приводу скаже Міністр юстиції Малюська. Як інформує портал "Коментарі", про це у себе в Facebook пише екс-голова Верховної Ради Дмитро Разумков, реагуючи на рекомендації Венеціанської комісії щодо закону по деолігархізації.

Дмитро Разумков розповів, хто допоміг затягнути час для олігархів на 2 роки

Дмитро Разумков. Фото: із відкритих джерел

"Ще восени 2021 року, коли я наголошував на завчасному відправленні цього проекту закону на розгляд Венеційки, він (Ред. – міністр юстиції Малюська) та його колеги з влади публічно критикували мене. А потім з цим формальним приводом організували мою відставку з посади. Час все розставив на свої місця, але як і завжди, на жаль, у "мінус" державі", – написав Разумков.

За його словами, на вчорашньому засіданні Венеційка чітко зазначила – редакція закону, що проштовхувалася українською владою, має індивідуальний підхід до деолігархізації, а не системний. Бо РНБО, яке має визначати список олігархів, на 100% підпорядкований президенту і тільки імплементує його рішення. Бо для деолігархізації потрібне антимонопольне, антритрастове, антикорупційне законодавство. Також необхідний нормальний, цивілізований, виважений та зрозумілий підхід.

"На жаль, всього цього немає. І Україна знову, в умовах повномасштабної війни повернулася тут майже на два роки назад. Хто понесе відповідальність?", – задається питанням екс-спікер ВР.

Зазначимо, Венеціанська комісія рекомендувала Україні відкласти імплементацію закону про олігархів. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська з Венеції після засідання комісії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбулося зі статками олігархів через війну: чи дійсно все так погано.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

PR

10 червня 2023, 10:29

Все як завжди. Хотіли як краще, а вийшло як у зебілів


Новини