Головна Новини Політика внутрішня політика ДФС прийшла з обшуками в «Нафтогаз»: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

ДФС прийшла з обшуками в «Нафтогаз»: що відбувається

У відомстві також акцентують увагу на тому, що вже зібрали достатньо доказів, які можуть підкріпити заяви про ухилення від сплати податків

11 червня 2021, 17:45
Поділіться публікацією:

Співробітники Державної фіскальної служби (ДФС) проводять обшуки у приміщеннях НАК "Нафтогаз України". Це відбувається в рамках досудового розслідування в кримінальній справі за фактом ймовірного ухилення співробітників підприємства від сплати ПДВ на суму 2,7 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба ДФС на сторінці відомства в Facebook.

ДФС прийшла з обшуками в «Нафтогаз»: що відбувається

Обшуки у Нафтогазі Фото: прес-служб

За даними відомства, починаючи з жовтня 2015 року та дотепер співробітники "Нафтогазу" не провели процедуру митного оформлення газу, який був закуплений у російського ПАТ "Газпром", що стало причиною недоотримання бюджетом грошей. Також в ДФС відзначають, що українські споживачі фактично споживають газ, який знаходиться в трубі, але "Нафтогаз" не підписує документів прийому/передачі й заявляє, що газ практично не поставляється, а споживачам надають послугу по балансуванню газу в ГТС.

"Отримані докази, що службові особи НАК "Нафтогаз України" не подавали в Енергетичну митницю УКРІНФОРМ повний пакет документів, на підставі яких митники могли б провести митне очищення природного газу", — підкреслюється в повідомленні.

Відомо, що слідство ще триває й остаточна сума збитків буде відома після проведення судово-медичної експертизи.

Раніше "Коментарі" писали, що чиновники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України налагодили масштабну корупційну схему, яка за три роки завдала збитків державі на майже 1,5 млрд грн. Підставою для обшуків стала виявлена за результатами трирічного аудиту схема безплатної передачі 37 приватним операторам чиновниками Міненерго газорозподільних систем. З лютого 2017-го вони повинні були платити в держбюджет 10% залишкової вартості за експлуатацію державного майна, нагадали в ДБР. До схеми також мають відношення чиновники облгазів і міськгазів, додали у відомстві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини