Головна Новини Політика внутрішня політика Держстат: Ціна газу для населення в 1,4 рази перевищує вартість для промисловості
commentss НОВИНИ Всі новини

Держстат: Ціна газу для населення в 1,4 рази перевищує вартість для промисловості

Середня ціна для непобутових споживачів України склала 6053,8 грн за 1 тис. куб. м

31 березня 2021, 16:45
Поділіться публікацією:

У Державній службі статистики України повідомили, що середня ціна природного газу для побутових споживачів у другому півріччі 2020 року склала 8519,74 грн (з ПДВ та з урахуванням тарифів на транспортування і розподіл) за 1 тис. куб. м. Це на 60,8% більше, ніж у першому півріччі. Тоді вона складала 5299,2 грн. Про це йдеться на сайті відомства.

Держстат: Ціна газу для населення в 1,4 рази перевищує вартість для промисловості

Ціна на газ в Україні - фото з відкритих джерел

За даними Державної служби статистики, середня ціна для непобутових споживачів України склала 6053,8 грн (з ПДВ та з урахуванням тарифів на транспортування і розподіл) за 1 тис. куб. м, що на 17,4% вище, ніж у першому півріччі (5157,2 грн).

При цьому побутові споживачі отримали за півріччя 2921,9 млн куб. м газу, а непобутові — 8398,0 млн куб. м. У той же час ціна газу для побутових споживачів виявилася на 40% вищою, ніж для непобутових.

Як раніше повідомляли "Коментарі", вже у квітні в Україні зросте ціна на блакитне паливо для побутових споживачів. Вартість річного тарифу на газ із 1 квітня 2021 року становитиме від 7,4 до 8 грн за куб. м.

Згідно з інформацією державної компанії НАК "Нафтогаз", тариф на газ, по якому компанія продаватиме блакитне паливо, буде однаковою і для клієнтів, і для компанії "Йе Енергія". Це означає, що різниця в ціні на газ може виникнути тільки через "маржі". Простіше кажучи, з 1 травня 2021 року по річному продукту ціна на газ в Україні складе від 7,4 до 8 грн за куб. м. Компанія "Йе Енергія", яка нині займається поставками природного газу для українського населення, підписала з НАК "Нафтогаз України" угоду про закупівлю блакитного палива за ринковою ціною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини