Головна Новини Політика внутрішня політика Дерадянізація українського законодавства: що запланували нардепи
commentss НОВИНИ Всі новини

Дерадянізація українського законодавства: що запланували нардепи

У першому читанні народні депутати проголосували за проект закону про дерадянізацію українського законодавства

20 травня 2021, 20:11
Поділіться публікацією:

Вітчизняні політики намагаються поліпшити державну законодавчу базу. Це означає не тільки прийняття нових законів, а й відмову від деяких старих (або ж краще сказати застарілих).

Дерадянізація українського законодавства: що запланували нардепи

Нардепи проголосували за дерадянізацію законодавства України. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє "Українська правда", посилаючись на представників прес-центру Верховної Ради, 10 травня нардепи підтримали проект закону, який нівелює дію деяких документів, прийнятих ще за часів СРСР.

Зазначається, що законопроект пройшов розгляд тільки по першому читанню. Свої голоси "за" документу віддало 264 народних обранців.

Понад тисяча різних законодавчих актів, які регулювали політику за часів існування Української Радянської Соціалістичної Республіки, до цього часу діють в окремих сферах нашої країни.

Як повідомляють у парламенті, подібною "десовєтизацією" хочуть модернізувати роботу українського законодавчого механізму. Зазначається, що деякі документи будуть повністю скасовані і відправлені в "історію", де їм і місце. Однак частину візьмуть за основу для нових, ретельно переробивши і змінивши термінологію, яка сягає корінням у радянські часи.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, які проблеми можуть торкнутися деяких історичних пам'яток, коли настане черга їх декомунізації. Зокрема, йшлося про відому столичну скульптуру "Батьківщина-мати".

На думку гендиректора аналітичної групи "Левіафан" Миколи Мельника, процес декомунізації в Україні дуже далекий від досконалості. На це багато в чому впливає той факт, що такі зміни повинні відбуватися паралельно з реформами системи освіти, історії в тому числі. Якщо не зробити цей процес більш глобальним, то, впевнений експерт, нових смислів українцям створити не вдасться. Більше деталей — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, які проблеми можуть бути з перейменуванням деяких "радянських" вулиць, які досі не декомунізовані у Харкові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sex

20 травня 2021, 21:56

Хочешь заняться сексом сегодня вечером? Одинокие и замужние, красивые и не очень - все они хотят секса, без денег и отношений, просто секс. все анонимно и конфиденциально ----- http://gg.gg/kisky


Новини