Головна Новини Політика внутрішня політика Депутати тепер можуть виїхати за кордон лише з інструкціями від МЗС: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутати тепер можуть виїхати за кордон лише з інструкціями від МЗС: що сталося

Народним депутатам створили додатковий бар'єр для виїзду за кордон

4 січня 2024, 20:43
Поділіться публікацією:

Керівник ВРУ Руслан Стефанчук повідомив, що з 1 січня для отримання закордонного відрядження народні депутати України повинні отримати від Міністерства закордонних справ тези або роз'яснення для коментарів про зовнішню політику України. Про це Стефанчук розповів українським медіа, передає портал "Коментарі".

Депутати тепер можуть виїхати за кордон лише з інструкціями від МЗС: що сталося

Народним депутатам обмежили виїзд за кордон. Фото з відкритих джерел

Очільник ВРУ пояснив, що відповідне розпорядження має сприяти формуванню політики "єдиного голосу" України за кордоном.

"Хочу наголосити, що відрядження народного депутата – це одна зі складових міжпарламентської активності. І коли депутат представляє парламент України, то від його імені має говорити те, що сьогодні потрібно українському народу, а не переслідувати якісь власні бізнес-інтереси", – заявив Руслан Стефанчук.

При цьому очільник парламенту назвав гнучким нововведення для нардепів, позаяк, за його словами, "МЗС розуміє, що не може диктувати парламенту, але основні положення, основний one voice щодо політики держави мають підтримувати всі, хто представляє Україну за кордоном".

Як відомо, з 1 січня набули чинності зміни до розпорядження спікера Верховної Ради про оформлення народними депутатами відряджень за кордон під час воєнного стану. Оновлене розпорядження передбачає, що народні депутати перед відрядженням мають отримати офіційні роз'яснення МЗС щодо зовнішньополітичного курсу держави або погоджені МЗС тези офіційних заяви, коментарів народного депутата України з метою реалізації державної політики у сфері зовнішніх відносин з питань, пов'язаних із темою відрядження за кордон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини