Головна Новини Політика внутрішня політика Депутати нарікають на роботу митниці: названо суми надходжень
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутати нарікають на роботу митниці: названо суми надходжень

На думку голови профільного комітету ВРУ, цифри митних надходжень за 2022 рік “сумні”.

4 січня 2023, 09:10
Поділіться публікацією:

Із запланованих 528,3 млрд гривень до державного бюджету-2022 надійшло 300,8 млрд гривень митних платежів. Тобто виконання плану становить 56,9% ( -227,5 млрд. грн). Про це написав у соцмережі Telegram голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев. 

Депутати нарікають на роботу митниці: названо суми надходжень

Фото: https://pixabay.com/


“На провал роботи, безперечно, вплинуло тримісячне скасування митних платежів, однак із їх відновленням у липні ситуація істотно не виправилася. Ані до плану, ані рік до року. Даються взнаки системні проблеми служби та нездатність керівництва органу їх подолати”, — вважає народний депутат.


На його думку, серед усіх фінансових органів митниця є найслабшим місцем після Бюро економічної безпеки. 


Розчарований роботою митниці і його колега, народний депутат Ярослав Железняк, який також виконує обов’язки першого заступника голови комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики


У соцмережі він зауважив, що план 44 млрд/місяць не було виконано в жоден місяць протягом року;  що на користь митних платежів зіграли девальвація та інфляція, але на результатах роботи митниці це не позначилося. Нардеп також нарікає, що жодного разу не бачив на комітеті хоча б якоїсь адекватної пропозиції від Державної митної служби (окрім одного заступника). 


“Головна причина такого провалу митниці дуже проста: там крадуть. Крадуть мільярди, а керівництво митниці зараз скоріше схоже на збіговисько ворів, ніж на людей, які мають відношення до влади під час війни”, — написав нардеп.


Разом з тим він відзначив роботу Податкової. 


“Бізнес заплатив 694,4 млрд грн за 2022 рік. Це 99,4% від того, що було заплановано на рік у мирний час та на 80 млрд грн більше, ніж у мирний 2021-ий рік. Це при падінні економіки, наявності законної можливості не платити податки та податкових пільгах. Податки були головним ресурсом для фінансування армії весь рік”, — наголосив Железняк. 


Раніше ми писали, що Податкова планує перевірити понад 4 тисяч бізнесів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини