Головна Новини Політика внутрішня політика Депутат від ОПЗЖ Кузьмін: СБУ може незаконно прослуховувати не лише українських політиків, а й закордонних послів
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутат від ОПЗЖ Кузьмін: СБУ може незаконно прослуховувати не лише українських політиків, а й закордонних послів

За словами політика, Служба безпеки може використати невраховану техніку, щоб перехоплювати телефонні розмови

28 грудня 2021, 12:50
Поділіться публікацією:








Служба безпеки України країни перетворилася на організовану групу, яка нібито на замовлення влади фабрикує кримінальні справи щодо неугодних. СБУ може незаконно використати невраховану техніку для прослуховування телефонних переговорів іноземних послів та українських політиків. Про це заявив народний депутат України від партії "Опозиційна платформа — За життя" Ренат Кузьмін в інтерв'ю Олені Бондаренко та VESTI.

Депутат від ОПЗЖ Кузьмін: СБУ може незаконно прослуховувати не лише українських політиків, а й закордонних послів

Ренат Кузьмін - фото з відкритих джерел

Парламентарій зазначив, що записи можуть проводитись за допомогою комплексів з перехоплення телефонних переговорів, які були закуплені за невраховані гроші.

"Ці комплекси були поставлені на бухгалтерський облік служби. На цьому неврахованому обладнанні й досі незаконно працюють штатні співробітники СБУ. За допомогою цих комплексів вони можуть незаконно прослуховувати і послів, і депутатів, і прокурорів, і суддів, а також на замовлення тих, хто платить, прослуховують чиїхсь коханців, коханок, стежать за родичами, сусідами, конкурентами по бізнесу, а записи продають" , – розповів Кузьмін.

Народний депутат нагадав, що у 2016 році Україні вдалося уникнути міжнародного скандалу, коли СБУ викрили у прослуховуванні посла Німеччини.

"Тоді скандал насилу зам'яли. Отож СБУшники на цих неврахованих комплексах можуть прослуховувати усіх. Я не здивуюсь, якщо і посла США, і посла ЄС також. Потім співробітники СБУ відслуховують всі ці розмови і нецікаві їм знищують, а цікаві зберігають у відповідних файлах на певних носіях. На кожного політика збираються такі файли. Багато років. І ось, коли комусь захочеться посадити когось, СБУшники можуть підняти ці файли, нарізати необхідні моменти, компонувати їх в один файл і видати за потрібну розмову. Повторюся, все це абсолютно незаконно", – наголосив парламентарій.

Ренат Кузьмін упевнений, що справа проти голови Політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука фабрикувалась саме за допомогою таких незаконних записів.

"Візьмемо, наприклад, справу Медведчука. Вона сфабриковане від першої до останньої сторінки. Докази його провини базуються на записах його телефонних переговорів, зроблених нібито в рамках контррозвідувальної діяльності СБУ. Так, у всякому разі, заявили на брифінгу керівники СБУ та ГПУ. Насправді, жодних офіційних записів розмов Медведчука може не існувати. СБУшники на замовлення влади могли підняти з архівів файли по Медведчуку, зібрані, повторюся, незаконно за допомогою неврахованих комплексів, злили їх журналісту, а той злив їх до Інтернету. Якимось чудовим чином після їх оприлюднення одразу ж було порушено кримінальну справу стосовно Медведчука і ці "плівки" перекочували з Інтернету до кримінальної справи і були видані СБУшниками як "плівки", отримані ними в результаті законних контррозвідувальних заходів", – розповів політик .

Також Кузьмін додав, що ні дозволу суду на прослуховування, ні клопотання прокурора про це у справі немає, тому що їх не існує.

"Виходить, справа Медведчука, а тепер ще й справа Порошенка, базується на таких "плівках", які не мають жодного стосунку ні до кримінального процесу, ні до контррозвідувальної діяльності. Тому у справі Медведчука ніколи не буде обвинувального вироку. Вона і до суду ніколи не буде направлена. Прокурори, які сьогодні намагаються цю справу хоч якось сформувати, чітко розуміють, що вона розвалиться у суді. СБУшники будуть викриті у незаконній діяльності, а слідчі – у фабрикації доказів", – констатував Ренат Кузьмін.

Нагадаємо, народний депутат України, голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук зазнає політичного та кримінального переслідування з боку влади за різку критику її непрофесіоналізму, а також за категоричну незгоду з економічним курсом чинної влади.

Наразі Медведчук перебуває під слідством за двома кримінальними провадженнями та звинувачується у державній зраді. У травні йому було пред'явлено перше звинувачення, а в жовтні відбулася нова підозра.

Спілкуючись із журналістами після судового засідання, яке відбулося 2 листопада, Віктор Медведчук констатував , що, на жаль, говорити про торжество закону та справедливості в Україні поки що не доводиться, бо органи прокуратури нібито продовжують фальсифікувати кримінальні справи, а суди перебувають під тиском влади.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини