Головна Новини Політика внутрішня політика Денісова: Гендерна рівність - це рівний правовий статус чоловіків і жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

Денісова: Гендерна рівність - це рівний правовий статус чоловіків і жінок

Жоден обласний центр не очолює жінка за результатами останніх місцевих виборів, вважає уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова

22 червня 2021, 22:53
Поділіться публікацією:

Наразі надзвичайно актуальні проблеми гендерної дискримінації та гендерної нерівності. Гендерна рівність — це рівний правовий статус чоловіків і жінок. Про це заявила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, повідомляють "Коментарі-Україна".

Денісова: Гендерна рівність - це рівний правовий статус чоловіків і жінок

Людмила Денісова (фото з відкритих джерел)

"Україна зайняла 59 місце у світі в рейтингу гендерної рівності серед 153 держав. У світовому індексі гендерного розриву Україна обігнала Росію, Грузію, Італію та Ізраїль, однак відстала від Польщі, Білорусі, Естонії, Молдови та Латвії. Гендерна рівність є чутливим індикатором стану демократії в суспільстві. Економічно розвинуті країни мають високі показники представництва жінок у політичних інститутах. Жінки становлять 54% населення України, але не представлені гідно в органах прийняття рішень", — вважає Денісова.

За її словами, жоден обласний центр не очолює жінка за результатами останніх місцевих виборів. Далеким від гендерного балансу є і наш парламент.

"Лише 20,5% жінок отримали мандати Верховної Ради. Жінки займають лише 23% керівних посад у країні. При цьому рівень освіти жінок в Україні є традиційно кращим, ніж у чоловіків. Саме уявлення жінок у всіх гілках влади, їхній доступ до процесів прийняття рішень є основним показником гендерної рівності.

Показники в сфері економіки теж не додають оптимізму. За даними Державної служби статистики, розрив в оплаті праці між жінками і чоловіками перевищує 20%.

Значною проблемою є гендерно зумовлене насильство і високий рівень домашнього насильства. Насильство, в тому числі домашнє, стосовно жінок є серйозним порушенням прав людини, яке базується на нерівності між чоловіками і жінками і гендерній нерівності", — підкреслила вона.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Людмила Денісова перевірила, в яких умовах живуть новонароджені малюки, що з'явилися на світ від сурогатних матерів і не можуть потрапити до своїх батьків через карантин. Умовами утримання уповноважена з прав людини залишилася задоволена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

23 червня 2021, 16:43

ТВАРИ ЧИСТИТЕ КОМЕНТАРИИ ВСЕХ ВАС comments.ua к стенке и перестрелять!!!

Александр

22 червня 2021, 22:53

все правильно! Даешь равенство! и в спорте - отменить женский и мужской! в футболе, волейболе, баскетболе и т.д. не должно быть команд мужских и женских, должны быть общие! не должно быть тенниса женского и мужского - одна турнирная таблица! на фигурном катании - можно и с голубыми, вот только обязать их в синхронном плавании ыычки брить,та то как вывалят! на показах мод должно быть поровну - мужчин и женщин! в армии - мужчин и женщин один к одному, что рядовых, что офицеров! и в трактористы тоже самое


Новини