Головна Новини Політика внутрішня політика Голову «Укренерго» Кудрицького і його підлеглих закликали відзвітувати про доходи за два попередні роки
commentss НОВИНИ Всі новини

Голову «Укренерго» Кудрицького і його підлеглих закликали відзвітувати про доходи за два попередні роки

Політексперт Олександр Кочетков звернувся до голови «Укренерго» Володимира Кудрицького з листом, в якому вимагає надати довідки про доходи керівництва компанії за 2022 і 2023 роки

6 лютого 2024, 20:05
Поділіться публікацією:

Олександр Кочетков підкреслив, що в Реєстрі декларацій фінансової звітності не вдалося відшукати декларацій Кудрицького та його підлеглих. На думку експерта, керівник "Укренерго" повинен відзвітуватися про свої доходи, оскільки він та його працівники були фігурантами численних скандалів.

Голову «Укренерго»  Кудрицького і його підлеглих закликали відзвітувати про доходи за два попередні роки

Кудрицький і Ко "ховають" від громадськості інформацію про прибутки

Кочетков нагадав, що продовжується розслідування щодо розкрадання електрики на суму 716 млн грн. При цьому Кудрицький відпустив за кордон ключових фігурантів справи, які не повернулися в Україну.

Окрім того, політексперт підкреслив, що під керівництвом Андрія Немировського, який очолює ТОВ "Укренерго цифрові рішення" (належить "Укренерго") відбуваються "дивні тендери". Наприклад, був організований тендер на 80 млн грн із одним учасником на закупівлю програмного забезпечення, яке "Майкрософт" у зв’язку з війною надає Україні безкоштовно.

Згадав Кочетков також про захмарні премії, які отримувало керівництво "Укренерго". Наприклад, Немировському виплатили річну винагороду у розмірі 4 287 552 гривень.

Загалом, як відзначив експерт, за сумнівні премії "Укренерго" можна було б озброїти FPV-дронами не один підрозділ ЗСУ.

"Герої" та їхні здобутки мають бути відомі народові, додав Кочетков і пообіцяв оприлюднити відповідь на свій лист, якщо вона надійде.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", Кудрицький може бути причетний до схеми нецільового використання електроенергії на суму 716 млн грн.

Також аналітик Тарас Загородній стверджував, що голова "Укренерго" Володимир Кудрицький відпустив узакордонне відрядження одного з топ-менеджерів, який може бути ключовим фігурантом справи про крадіжку електроенергії трейдером "Юнайтед Енерджі", якого пов’язують з олігархом Ігорем Коломойським.

Портал "Коментарі" також розповідав, що голова "Укренерго" Кудрицький знайшов лазівку, щоб не публікувати декларацію про доходи.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини