Головна Новини Політика внутрішня політика Дефіцит вакцини у всьому світі — це шанс для України стати потужним гравцем, налагодивши своє виробництво, — Чаплига
commentss НОВИНИ Всі новини

Дефіцит вакцини у всьому світі — це шанс для України стати потужним гравцем, налагодивши своє виробництво, — Чаплига

На думку експерта, нинішня влада не бажає допустити, щоб Україна почала виробництво власної вакцини від COVID-19

6 січня 2021, 12:16
Поділіться публікацією:

Весь світ відчуває дефіцит вакцини від коронавірусу. Для України це шанс стати потужним гравцем на світовому фармацевтичному ринку. Так політичний експерт Михайло Чаплига в Facebook прокоментував заяву прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те, що російської вакцини від COVID-19 бракує.

Дефіцит вакцини у всьому світі — це шанс для України стати потужним гравцем, налагодивши своє виробництво, — Чаплига

Михайло Чаплига впевнений: Україна може випускати власну вакцину. Фото із соцмереж

"Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан каже, що російської вакцини не вистачає. Як правильно читати такі новини? Дивимося портал Our World In Data. В Угорщині на сьогодні тільки 12 000 вакцин. І це лише один приклад! Одна країна на європейському континенті. А скільки таких країн в Латинській Америці, Азії, Африці?" — написав політичний експерт.

За словами Чаплиги, пропозиція Віктора Медведчука виробляти вакцину на українському заводі — це шанс для України стати потужним гравцем на світовому ринку.

"Що це означає? Попит на вакцину скажений! Ось чому пандемія — це шанс для гравців на світовому ринку медпрепаратів! А для країн, у яких є фармзаводи — шанс стати таким гравцем.

Але хто ж допустить конкуренцію, коли всі пінки зібралися знімати "великі хлопці"? Ось чому вся компрадорська рать — Зеленський, Степанов, Ляшко — готова на амбразуру лягти, але не допустити, щоб Україна сама почала виробляти вакцину від ковіда, як пропонує Медведчук", — аргументував експерт.

Чаплига пояснив, що влада на чолі із Зеленським виступає проти пропозиції виробляти вакцину в Україні, тому що обслуговує інтереси США та інших країн Заходу.

"Бо якщо Україна почне на своїх заводах виробляти вакцину за технологією, про яку Медведчук домовився з Путіним, то США і іншим "виробникам" доведеться потіснитися. А потіснитися — це поділитися доходами. Ось чому "зелені" компрадори отримали команду "фас" і гавкають на будь-який варіант, крім вакцин made in USA, made in Britain і made in EU", — підкреслив експерт.

"Але ж у такому разі Україна ще могла б повноцінно вакцинувати своїх громадян, адже на своїх виробництвах собівартість вакцини буде в рази менше. Але, як говорить відома американська приказка, "проблеми тубільців шерифа не хвилюють", — підсумував політичний експерт Михайло Чаплига.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини