Головна Новини Політика внутрішня політика Деескалація залежить від прогресу в "Нормандії": Єрмак про ситуацію на українському кордоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Деескалація залежить від прогресу в "Нормандії": Єрмак про ситуацію на українському кордоні

10 лютого у Берліні відбулася зустріч політичних радників лідерів нормандського формату, яка тривала майже дев'ять годин

11 лютого 2022, 02:00
Поділіться публікацією:

Глава офісу президента Андрій Єрмак прокоментував концентрацію російських військ на кордоні України. Він наголосив, що деескалація ситуації залежить і від переговорів у нормандському форматі. Про це повідомляє на брифінгу Єрмак.

Деескалація залежить від прогресу в "Нормандії": Єрмак про ситуацію на українському кордоні

Андрій Єрмак - фото з відкритих джерел


"Від прогресу у переговорах у нормандському форматі залежатиме, у тому числі й процес деескалації (ситуації навколо України – ред.), – сказав Єрмак.


10 лютого у Берліні відбулася зустріч політичних радників лідерів нормандського формату, яка тривала майже дев'ять годин.


Нагадаємо, глава Офісу президента Андрій Єрмак вирушив на чолі української делегації до Берліна, де сьогодні має відбутися, запланована раніше, зустріч радників лідерів "Нормандської четвірки". За словами голови ВП, Україна вирушила до Берліна з конкретними цілями, головні з яких домогтися відкриття КПВВ та звільнення полонених. Як передає видання "Коментарі", про це Андрій Єрмак розповів у себе в телеграмі. Єрмак розповів, Україна наполягатиме на тому, щоб було розблоковано роботу Тристоронньої контактної групи, від чого безпосередньо залежить те, як скоро світ повернеться на український Донбас.


Це буде однією із цілей української сторони на переговорах політичних радників лідерів країн-учасниць Нормандського формату. Зазначається, що українська сторона також пропонуватиме ініціативи щодо покращення верифікації режиму повного припинення вогню на сході країни. "Представники України обов'язково порушуватимуть питання про розблокування процесу взаємного звільнення утримуваних осіб та відкриття КПВВ на лінії розмежування", — наголосив керівник Офісу президента.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини