Головна Новини Політика внутрішня політика Чому Зеленський конфліктував Залужним: стали відомі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Зеленський конфліктував Залужним: стали відомі причини

Зеленський все частіше почав втручатися у військові справи

10 лютого 2024, 19:17 comments4155
Поділіться публікацією:

Однією з причин звільнення Валерія Залужного було те, що президент України Володимир Зеленський почав все частіше втручатися у військові питання, що викликало невдоволення у звільненого Головнокомандувача ЗСУ.

Чому Зеленський конфліктував Залужним: стали відомі причини

Зеленський звільнив Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. Фото з відкритих джерел

За словами заступника головного редактора BILD Пауля Ронцхаймера, який з початку російського вторгнення регулярно буває в Україні та спілкується з високопосадовцями, з плином війни президент став все більше втручатися в справи військових.

"Поки Зеленський в близькому колі все більше скаржився на Головнокомандувача, в оточенні Залужного говорили, що проблема в тому, що Зеленський втручається у військові питання. Якщо на початку війни, під час битви за Київ, президент тримався осторонь і довіряв своїм військовим, то згодом він став більш самовпевненим та все частіше зі своїми радниками втручався у військові питання", — розповів Пауль Ронцхаймер.

За словами журналіста, Зеленський, зокрема, втручався при обговоренні того, як довго потрібно утримувати певні населені пункти, такі як Бахмут.

За даними Пауля Ронцхаймера, Залужний хотів вивести армію з Бахмута ще рік тому, однак Зеленський був проти з політичних причин.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що незважаючи на жахливі жертви, російська армія, схоже, наблизилася до взяття міста Авдіївка Донецької області, пише The Telegraph. Видання зазначає, що минулого тижня російські війська досягли зруйнованих околиць Авдіївки, що змусило мера Віталія Барабаша визнати ситуацію в місті критичною. Видання пише, що у випадку, якщо росіяни захоплять місто, виникнуть запитання про те, чи слабшають Збройні сили України, зокрема, через зменшення підтримки Заходу.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що якщо не буде нових поставок, запаси ракет для української протиповітряної оборони закінчаться у березні. Американське видання The New York Times пише, що українські системи протиповітряної оборони, які мають вирішальне значення для захисту цивільного населення від російських ракет, можуть залишитися без ракет вже у березні, якщо РФ продовжуватиме обстріли міст. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

10 лютого 2024, 19:48

Настрій божевільного залежить від приступів. Каінова заздрість та Гітлерова самовпевненість. Влада розбещує, абсолютна нацистка влада посилена покорою смердів - веде до загибелі країни. Захід виховав паразитуючого монстра, Франкінштейна серед юдейців.


Новини