Головна Новини Політика внутрішня політика Чому ОП переносить судові засідання по справі Медведчука - Зубченко
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому ОП переносить судові засідання по справі Медведчука - Зубченко

На думку експерта, слідство досі не має достатньо доказів

23 липня 2021, 15:56
Поділіться публікацією:

Офіс президента (ОП) продовжує переносити судові засідання у справі голови політради "Опозиційною платформи — За життя" Віктора Медведчука, так як більше не має законного приводу продовжувати домашній арешт для опозиційного політика. Про це повідомляє 112, посилаючись на слова політичного експерта Олександра Зубченко.

Чому ОП переносить судові засідання по справі Медведчука - Зубченко

Віктор Медведчук - фото з відкритих джерел

На думку аналітика, то що Надзвичайний і Повноважний посол КНР написав листа Віктору Медведчуку саме напередодні судового засідання — не випадковий збіг.

"Посол Піднебесної написав відкритого листа Віктору Медведчуку, в якому подякував главі політради ОТЗЖ за неоціненний внесок, який він вніс в розвиток двосторонніх українсько-китайських відносин. Показово, що посол Китаю буквально розсипався в компліментах Медведчуку", — звернув Зубченко.

Також експерт пояснив, що підстав для пролонгації домашнього арешту для Медведчука більше немає, тому Офісу президента доводиться тягнути час і переносити судові засідання.

"Не випадково і те, що КАС так і не виніс рішення у справі Медведчука. Ну нібито суддя не встиг ознайомитися з матеріалами (зате, мабуть, вивчив лист китайського посла), тому вирішив перенести засідання на 30 липня. Явно видно, що в Офіс президента не підвезли свіжий "креатив". Зеленський і компанія вже просто не знають, що ще придумати для пролонгації домашнього арешту ", — підкреслив автор.

Крім того, Зубченко нагадав, що співробітники СБУ провели в сумі п'ять обшуків, але так і не змогли знайти жодних доказів проти Медведчука.

"Тому суддя КАС почав щось підозрювати. Дійсно, доказів проти Медведчука як не було, так і немає. П'ять обшуків, в тому числі в будинку у тещі Медведчука, закінчилися безрезультатно. Хіба що Зеленський заслужив собі смішний імідж президента, який не придумав нічого кращого, ніж воювати з жінкою похилого віку. Наша найуспішніша пародія на Рембо ", — констатував журналіст.

Нагадаємо, 20 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони запровадити санкції проти 8 осіб. Серед них голова політради партії "ОПЗЖ" Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини