Головна Новини Політика внутрішня політика Чому Коболєв не отримав другу частину премії за перемогу над "Газпромом"
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Коболєв не отримав другу частину премії за перемогу над "Газпромом"

Виплати заморозили через політичний тиск, каже Коболєв

22 червня 2021, 17:54
Поділіться публікацією:

Колишній керівник "НАК Нафтогаз України" Андрій Коболєв повідомив, що не отримав другий транш своєї премії за перемогу у гучному процесі над "Газпромом". Про це він розповів під час інтерв’ю з Яніною Соколовою на "5 каналі".

Чому Коболєв не отримав другу частину премії за перемогу над "Газпромом"

Андрій Коболєв. Фото: пресслужба форуму "Україна 30"

За його словами, усі топменеджери компанії отримали свої преміальні виплати за виграну справу в Стокгольмському арбітражі.

"Пан Вітренко отримав другу частину премії першим, потім її отримали всі інші наші працівники, які мали на неї право. Крім мене. У контракті зі мною ця грошова премія була відкладена до його закінчення", — зізнався Андрій Коболєв.

Він також зізнався, що виплати другої частини премії працівникам "Нафтогазу" заморозили через політичний тиск. Але вкінці 2020 року наглядова рада компанії зняла ту заборону.

Нагадаємо, що сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, чому Кабмін звільнив Коболєва. Причиною тому називають 50 млрд гривень, які НАК перерахувала в резерви на випадок, якщо боржники з нею не розрахуються. За інформацією від джерела ZN.UA, Банкова хотіла, забравши ці кошти у НАК, відправити їх на "Велике будівництво", "підігрівши" всіх, хто може отримати з цього грошову вигоду.

У виданні зазначають, що для того, щоб звільнити Андрія Коболєва, Кабмін пішов "на нечуваний мухлеж", а саме, звільнив наглядову раду компанії і призначив нового главу правління. Це уряд зробив через те, що тільки рада відповідно до статуту "Нафтогазу" і законодавства може подавати пропозиції щодо звільнення або призначення голови правління компанії.
 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини