Головна Новини Політика внутрішня політика Чому бойові дії відтепер точитимуться поблизу Нью-Йорка і як на це відреагували американці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому бойові дії відтепер точитимуться поблизу Нью-Йорка і як на це відреагували американці

Населеному пункту вже не перший рік загрожують проросійські збройні угруповання, проте його мешканці не втрачають віри у "світле майбутнє"

1 липня 2021, 12:07
Поділіться публікацією:

Відсьогодні в Україні офіційно з'явиться свій Нью-Йорк. Точніше 12-тисячне селище у прифронтовій зоні Донбасу поверне собі стару історичну назву. Відповідне рішення було затверджене Верховною Радою України. Раніше силами небайдужих місцевих активістів регіональна влада Новгородського, розташованого поблизу окупованої Горлівки, ініціювала відновлення старої історичної назви селища. 

Чому бойові дії відтепер точитимуться поблизу Нью-Йорка і як на це відреагували американці

Тезка американського Нью-Йорку тепер знову з'явиться на українському Донбасі. Фото з відкритих джерел

Колишнє сільце Олександрівське було перейменоване на Нью-Йорк вкінці 19 століття за нових колоністів — німців-меннонітів. З того часу етнічний склад населеного пункту докорінно змінився, проте назва Нью-Йорк Сталінської області зберігалася до 1951 року. 

Представники місцевої влади ініціювали перейменування Новгородського ще починаючи з 2016 року, але, враховуючи, що назва була нейтральною, підпасти під першу хвилю "декомунізації" населеному пункту не вийшло. При цьому "американська" назва селища широко побутує в народі і використовується бізнесом міста (див. фото).

У селищі працює фенольний завод, на якому зайняті майже 600 мешканців, діють три школи та інтернат для дітей з особливими освітніми потребами. Основні проблеми тезки американського міста: дуже погані дороги, транспортна ізольованість, безробіття і перебої з водопостачанням, дається взнаки близькість україно-російського фронту.

Внаслідок військових дій мешканці Новгородського влітку 2019 року місяцями виживали без води, а селище опинилося на межі гуманітарної катастрофи. Як жартують місцеві, можливе перейменування призведе до більш швидкого завершення війни, адже читати новини на кшталт: "Російська артилерія знову накрила Нью-Йорк" або "Нью-Йорк атакували російські найманці" НАТО терпіти не буде. Ну а ще сподіваються на приплив туристів, які готові до екстремальної поїздки у не такий вже далекий, небезпечний, але рідний Нью-Йорк.

На можливу загрозу бойових дій поблизу Нью-Йорка вже відреагували й у посольстві США в Україні. Поки що тільки привітали.

"Вітаємо жителів Нью-Йорка Донецької області з поверненням до історичної назви свого міста завдяки міжфракційному консенсусу у Верховній Раді України! Ще одна нагода відзначити наші тісні зв’язки. Ми великі шанувальники вашого нового/старого імені!" — зазначили американці.

Чому бойові дії відтепер точитимуться поблизу Нью-Йорка і як на це відреагували американці - фото 2

Нагадаємо, що влада тезки українського Нью-Йорку — американського мегаполісу, цьогоріч легалізувала вживання маріхуани, про що "Коментарі" писали в своєму матеріалі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини