Головна Новини Політика внутрішня політика Чиновників зобов'яжуть складати іспит з української мови
commentss НОВИНИ Всі новини

Чиновників зобов'яжуть складати іспит з української мови

Екзамен для держпосадовців складатиметься з двох частин

25 лютого 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

В Україні введуть обов'язковий іспит з державної мови для тих осіб, які претендують на державну посаду. Про це повідомили в Телевізійній Службі Новин.

 Чиновників зобов'яжуть складати іспит з української мови

Фото: 24 канал

Іспит кандидати складатимуть за комп'ютером. Завдання будуть поділені на дві частини — письмову та усну. Перша частина передбачає складання тестів та написання тексту. Під час другої частини майбутні чиновники говоритимуть державною мовою з екзаменатором в режимі онлайн. Тривалість екзамену — 2 години.

Оцінку за іспит виставлятиме спеціальна програма-аналізатор. Відповідно, якщо людина не складе цей екзамен, на державну посаду вона розраховувати не зможе.

Всім, хто успішно пройде екзамен, вручать безстроковий сертифікат.

Обов'язковий іспит введуть з 16 липня цього року. Проте ті чиновники, які зараз обіймають посади, екзамен на знання української мови здавати не будуть.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підписав Указ №71/2021 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2021 році". Згідно з указом, весняний призов до армії розпочнеться з першого квітня. Осінній призов відбудеться у жовтні – грудні 2021 року. Детальніше про службу в армії читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що в Україні створять новий тип в'язниць, в яких звертатимуть увагу на нормалізацію життя людини та адаптацію до соціуму. В таких в'язницях буде зовсім інший підхід до ув'язнених. Чим відрізнятимуться нові виправні заклади, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://tsn.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ирина

25 лютого 2021, 17:20

Интересно и сколько в итоге на это выделят денег ?? Пока мы тут за тарифы боремся https://kosatka.media/category/gaz/news/naftogaz-obnarodoval-cenu-na-gaz-v-marte-dlya-svoih-klientov


Новини