Головна Новини Політика внутрішня політика Чиновникам більше не доведеться подавати електронні декларації: НАЗК закриває реєстр
commentss НОВИНИ Всі новини

Чиновникам більше не доведеться подавати електронні декларації: НАЗК закриває реєстр

НАЗК закриває реєстр у зв'язку з рішенням Конституційного суду

28 жовтня 2020, 21:22
Поділіться публікацією:

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) сьогодні, 28 жовтня, о 19:00 закрило реєстр електронних декларацій на виконання рішення Конституційного суду. Про це повідомив голова НАЗК Олександр Новіков, повідомляє прес-служба відомства.

Чиновникам більше не доведеться подавати електронні декларації: НАЗК закриває реєстр

За словами Новікова, державні органи та громадськість більше не мають доступу до електронних декларацій чиновників. Крім того, НАЗК зупиняє їх перевірку, зберігання і публікацію.

Глава НАЗК назвав таке рішення нищівною поразкою антикорупційної реформи в Україні.

"Сподіваємося, що законодавці не будуть ігнорувати цю ситуацію, а в України ще буде шанс на державний апарат без корупції", — зазначив Новіков.

Нагадаємо, глава комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев запевняє, що президент Володимир Зеленський намір внести до парламенту законопроект про "нульовий декларації" (про амністію капіталів). Експерти розповіли "Коментарям", що необхідно прописати, використовуючи зарубіжний досвід, але розуміючи українські реалії, а також — як зробити, щоб закон запрацював і приніс користь, а не став фікцією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини