Головна Новини Політика внутрішня політика Чи пов'язані курсанти Національної академії Сухопутних військ ім. Сагайдачного з організацією "Centuria"
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи пов'язані курсанти Національної академії Сухопутних військ ім. Сагайдачного з організацією "Centuria"

Перевірка співпраці курсантів Національної академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного з ультраправою організацією "Centuria"

29 вересня 2021, 18:58
Поділіться публікацією:

Андрій Таран, міністр оборони України, доручив провести перевірку Національної академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного стосовно співпраці з ультраправою організацією "Centuria", інформує офіційний портал Міноборони.

Чи пов'язані курсанти Національної академії Сухопутних військ ім. Сагайдачного з організацією "Centuria"

Будівля Міністерства оборони України - фото з сайту

Військова служба правопорядку ЗСУ має дослідити ймовірну співпрацю військових курсантів, які навчаються у Національній академії Сухопутних військ, з організацією "Сеnturia", яка, за припущеннями, є ультраправою спільнотою і займається незаконною діяльністю. Також буде проведена службова перевірка угод, укладених Управлінням фізичної культури та спорту Міноборони України з ГО "Українська федерація змішаних бойових мистецтв". 

"Centuria" — громадська організація, яка на сторінках своїх соц. мереж заявляє про прихильність до української державності та європейських традицій. При цьому члени спільноти вважають, що у боротьбі за свої ідеї вони вправі використовувати будь-які методи та засоби. Також вони заявляють про підтримку добровольців полку "Азов", які наразі перебувають у СІЗО. Про "Centuria" час від часу згадують на сайтах російських пропагандистських  ЗМІ, коли потрібно акцентувати увагу на небезпечності української патріотичної молоді. 

Перевірку ЗСУ ініційовано внаслідок інформації, яка з'явилась у ряді онлайн-ЗМІ України з посиланням на звіт, підготовлений у The Ceorge Washington Univercity дослідником Олексієм Кузьменко з Institute European, Russian, and Eurasian Studies (IERES). Інститут має на меті виховувати нове покоління міжнародних лідерів, консультує політиків щодо співпраці Росії, США, Європи та країн Євразії, досліджує теми "Транснаціональна історія ультраправих", "Російський консерватизм" тощо.

Автор Олексій Кузьменко підготував 93-сторінкову роботу "Far-Right Group Made Its Home in Ukraine’s Major Western Military Training Hub ("Ультраправе угрупування розташувалось у великому західному військовому навчальному центрі України"). У роботі вказано, що українські військовослужбовці, які закінчили Національну академію Сухопутних війсь, відкрито заявляють про зацікавленість ідеями та діяльністю "Centuria". Це підтверджується скрінами постів з соц. мереж та фото армійців на військових навчаннях та поруч з будівлею Royal Military Academy Sandhurst (RMAS) — військової академії британської армії.

Як інформував портал "Комментарии", патріотична українська молодь відзначились так званою "помийною" акцією перед домом Федора Христенка, депутата ВР від ОПЗЖ. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

30 вересня 2021, 09:24

Центуриа - это чистые неонацисты. Фото зигующих учащихся с наколками в виде свастики есть в сети. Их открытые заявления и мероприятия совершенно недвусмысленно говорят о нацистских убеждениях. Почему молчит власть понятно - она боится нацыков. Почему молчит Запад - вот где загадка.

Прохожий

29 вересня 2021, 22:46

Кто такой "Алексей Кузьменко" и какого, извините, хрена, Украина должна реагировать на его высеры?


Новини