Чи планують звільнити Залужного: відповідь Умерова

Умеров розповів, чи планується звільнення Залужного

Президент України не планує відправляти у відставку Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного чи когось іншого з командування української армії. Про це заявив міністр оборони Рустем Умеров, передає портал "Коментарі".

Рустем Умеров запевнив, що питання про звільнення Залужного не стоїть на порядку денному.

При цьому міністр оборони зазначив, що питання відставки Головнокомандувача ЗСУ "розкручують як ззовні, і всередині (України – ред.)".

Міністр розповів, що жартує разом з Залужним над його "відставкою". За словами Умерова, під час зустрічей він запитує у Головнокомандувача: "Хто цього разу тебе звільняє?".

До слова, 12 грудня Рустем Умером разом з Валерієм Залужним привітали Олександра Сирського та військовослужбовців з днем Сухопутних військ України.

Як відомо, раніше народний депутат від "Слуги народу" Мар'яна Безугла закликала Валерія Залужного написати заяву про відставку з поста Головнокомандувача ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос переконаний, що політика і Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний – речі взагалі не сумісні. Генерал запасу вважає, що Залужний остерігається української політики, "як чорт ладану". Натомість, відзначив офіцер, Головнокомандувач ЗСУ знається на війні, а тому займається виключно нею. Разом з тим, він нагадав приклади зі світової історії, коли військових підштовхували займатися політикою і вони погоджувалися.

"Коментарі" також писали, що заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у президента України Володимира Зеленського та Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного можуть бути різні точки зору щодо вирішення якоїсь складної проблеми. Однак, за словами Маляр, чутки про існування конфлікту між ними – не більше, ніж інформаційні вкиди ворога.